Αξιοπιστία επαγγελμάτων: Απογειώθηκαν οι γιατροί - Στον πάτο οι πολιτικοί

Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση της Ipsos

γιατρός

Μια νέα δημοσκόπηση της Ipsos, στην οποία συμμετείχαν πολίτες 28 χωρών, κατατάσσει τα επαγγέλματα ανάλογα με το πόσο αξιόπιστα είναι.

Στην πρώτη θέση κατατάσσονται οι γιατροί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Από την άλλη, στον «πάτο» της λίστας κινούνται οι διαφημιστές με 15% και οι υπουργοί με το ίδιο ακριβώς ποσοστό. Η ευρύτερη κατηγορία «πολιτικοί» είναι τελευταία και καταϊδρωμένη με 10%.

Μετά τους υπόλοιπους επιστήμονες που βρίσκονται στη δεύτερη θέση, ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί με 55%. Στην  τέταρτη θέση είναι οι στρατιωτικοί. Ακολουθούν οι αστυνομικοί με 40% και η κατηγορία «απλοί άνθρωποι» με 38%.

Επίσης και οι δικαστές έχουν υποστεί πλήγμα, καθώς βρίσκονται κάτω από τους «απλούς ανθρώπους» σε αξιοπιστία με ποσοστό 37%. 

δημοσκόπηση IPSOS

Οι δικηγόροι βρίσκονται στην όγδοη θέση και αμέσως μετά τους παρουσιαστές ειδήσεων.

Οι ιερείς κατατάσσονται στη δέκατη θέση.

Στην ενδέκατη οι δημοσκόποι με 25%, ενώ ισοπαλία σημειώνεται για τους δημόσιους υπαλλήλους, τους δημοσιογράφους και τους τραπεζίτες με 23%.

Στη δημοσκόπηση πήραν μέρος 28 χώρες. Ανάμεσά του η Βραζιλία, η Χιλή, το Μεξικό, ο Καναδάς, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ελλάδα δε συμμετείχε.

Πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή 19.500 ενηλίκων, κάτω των 75 ετών.

Η ερώτηση που τους απευθύνθηκε είναι: «Δείτε τα διαφορετικά είδη αυτών των ανθρώπων. Θεωρείτε ότι είναι αξιόπιστα στην χώρα σας ή όχι;».

Η έρευνα έλαβε χώρα τον Απρίλιο και Μάιο του 2021, αλλά αφορά στην τριετία 2018-2021.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top