Καναδάς: 39 μεταλλωρύχοι εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες μέτρα κάτω από τη Γη

Δεν υπάρχουν τραυματίες - Τι δηλώνουν εκπρόσωποι του ορυχείου

ορυχείο/ unsplash

Συναγερμός έχει σημάνει στον Καναδά καθώς δεκάδες μεταλλωρύχοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης στο Σάντμπερι. Η πρόσβαση των μεταλλωρύχων στη βασική έξοδο δείχνει να έχει αποκλειστεί. 

Σύμφωνα με τον όμιλο Vale, στον οποίο ανήκει η εγκατάσταση, 39 εργαζόμενοι έχουν εγκλωβιστεί αλλά κανείς τους δεν έχει τραυματιστεί. 

Μάλιστα, ο όμιλος τόνισε πως όλοι οι μεταλλωρύχοι έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και νερό. 

Εκλογές Καναδάς: Ξανά πρωθυπουργός ο Τριντό αλλά χωρίς πλειοψηφία στη Βουλή

Με ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι δήλωσαν πως «σωστικό συνεργείο έφθασε στους εργαζόμενους και άρχισε να τους απομακρύνει προς την κατεύθυνση δευτερεύουσας εξόδου, μέσω συστήματος σκαλοπατιών». 

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η επιχείρηση διάσωσης θα χρειαστεί χρόνο και είμαστε ανακουφισμένοι που μάθαμε ότι κανένας εργαζόμενος δεν έχει τραυματιστεί», σημείωσε μέσω Twitter ο Νταγκ Φορντ, ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης στο Οντάριο, την επαρχία όπου βρίσκεται το μεταλλείο.

Κίνα: Δραματική διάσωση 11 μεταλλωρύχων - Ήταν παγιδευμένοι 14 ημέρες

Μία εκπρόσωπος της Vale διευκρίνισε σε ραδιοφωνικό σταθμό του Καναδά πως ένα τμήμα βαρέος εξοπλισμού συγκρούστηκε με ανελκυστήρα: «Κανένας δεν βρισκόταν μέσα στο βασικό σύστημα μεταφοράς όταν σημειώθηκε το ατύχημα». 

Μιανμάρ: Λάσπη καταπλάκωσε και σκότωσε πάνω από 160 εργάτες σε ορυχείο

Η δραστηριότητα στην εγκατάσταση Τότεν, στην περιοχή Σάντμπερι, έχει διακοπεί από την Κυριακή κι ο όμιλος είπε ότι θα προχωρήσει σε αξιολόγηση της κατάστασης προτού ξαναρχίσει η παραγωγή.

Το συγκεκριμένο μεταλλείο είχε κλείσει το 1972, όμως η Vale προχώρησε σε διάφορες εργασίες και το επαναλειτούργησε το 2014. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2021, εξορύχτηκαν από αυτό 3.600 τόνοι νικελίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top