Μιανμάρ: Λάσπη καταπλάκωσε και σκότωσε πάνω από 160 εργάτες σε ορυχείο

Αγώνα για τον εντοπισμό επιζώντων κάνουν οι Αρχές

Η λάσπη έφτασε μέχρι τη λίμνη κοντά στο ορυχείο / Reuters

Τραγωδία σημειώθηκε στη Μιανμάρ όταν προκλήθηκε κατολίσθηση γιγαντιαίου όγκου λάσπης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 160 άνθρωποι.

Η κατολίσθηση συνέβη σε ορυχείο νεφρίτη και αποτελεί μία από τις χειρότερες καταστροφές τα τελευταία χρόνια στη χώρα. Οι Αρχές κάνουν μεγάλη προσπάθεια εντοπισμού επιζώντων, όμως έχει ήδη νυχτώσει.

Μιανμάρ: 52 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από τους μουσώνες

Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί οι σοροί 162 ανθρώπων, ενώ άλλοι 54 εργάτες έχουν τραυματιστεί και βρίσκονται σε νοσοκομεία της περιοχής. 

«Μετά την κατάρρευση του ορυχείου είδα ανθρώπους μέσα στη λίμνη. Ορισμένοι κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι την όχθη», είχε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κάτοικος της περιοχής, ο Κιάου Μιν. Άλλοι όμως πνίγηκαν.

Τα περισσότερα από τα θύματα εργάζονταν στο ορυχείο παρόλο που υπήρχε προειδοποίηση από τις Αρχές να μην μπουν στις στοές λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης. 

«Ανασύραμε μόνο τα πτώματα που επέπλεαν», είπε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός διευθυντής Ταν Βιν Αούνγκ. «Αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε υπό βροχή» με τον φόβο μιας νέας κατολίσθησης, πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top