Μιανμάρ: 52 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από τους μουσώνες

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι εξαιτίας των ακραίων φαινομένων

Tουλάχιστον 52 νεκροί, δεκάδες αγνουμένοι και περισσότεροι από 25.000 άστεγοι είναι ο έως τώρα τραγικός απολογισμός των μουσώνων που χτύπησαν τη Μιανμάρ, το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης τα σωστικά συνεργεία και ο στρατός δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε να ανασύρουν τυχόν επιζώντες μέσα από τα συντρίμμια των πλημμυρισμένων σπιτιών στις επαρχίες Μον, Κάρεν και Κατίν.

Οι πολύ ισχυρές βροχές σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους μετέτρεψαν τους δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, κατέστρεψαν γέφυρες και υποχρέωσαν δεκάδες χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προκειμένου να σωθούν.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη της Μιανμάρ υπολογίζεται ότι περισσότερα από 4.000 σπίτια έχουν καταστραφεί και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέφυγαν σε παγόδες και μοναστήρια για να σωθούν.

Τόσο ο στρατός όσο και τα σωστικά συνεργεία παραμένουν σε επιφυλακή, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων οι μουσώνες πρόκειται να ενισχυθούν ακόμα πιο πολύ τις επόμενες ημέρες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top