Βρετανία: Τέλος τα PCR για τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα

Εξετάζεται χαλάρωση των περιορισμών - Ανακοινώσεις Τζόνσον σύντομα

Εμβόλια: Ποιες χώρες σχεδιάζουν τρίτη δόση από τον Σεπτέμβριο - ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star στις 2/8/21

Ανακοινώσεις αναμένονται από τον Βρετανό πρωθυπουργό εντός της εβδομάδος, για τον «χειμερινό οδικό χάρτη της πανδημίας» στη Βρετανία, με τα βρετανικά μέσα να αναφέρουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν προσανατολίζεται σε νέα lockdown.

Βρετανία: 3η δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού για ανοσοκατασταλμένους

Αντιθέτως, η Βρετανία σκέφτεται να χαλαρώσει κάποιους περιορισμούς. Όπως σημειώνει η Telegraph, στα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης είναι να μη χρειάζεται να υποβάλλονται σε μοριακό διαγνωστικό τεστ PCR οι πλήρως εμβολιασμένοι που ταξιδεύουν στη Βρετανία, από χώρες στην πορτοκαλί ταξιδιωτική λίστα. Την είδηση επιβεβαίωσε ο Βρετανός Υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στο BBC.

Υπενθυμίζεται ότι στην πορτοκαλί λίστα είναι και η χώρα μας. Ακόμη, εξετάζεται να μειωθεί και ο αριθμός των χωρών που βρίσκεται στην «κόκκινη λίστα».

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να υποστηρίξει στο κοινοβούλιο, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να μάθει να ζει με τον κορωνοϊό, την ίδια ώρα που υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους ενήλικες.

Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν πως θα καταργηθούν οι κανόνες για πιστοποιητικά εμβολιασμένων σε νυχτερινά κέντρα και άλλους χώρους με πολυκοσμία.

Τέλος, σε ένδειξη της σημασίας που αποδίδεται στο πρόγραμμα των εμβολιασμών, η Βρετανία μελετά την έναρξη εμβολιασμών για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών και ενισχυτικές δόσεις το φθινόπωρο για πολλούς ενήλικες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top