Βρετανία: 3η δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού για ανοσοκατασταλμένους

Τα κατάλληλα εμβόλια για τα παιδιά ηλικίας  από 12 έως 17 ετών

Τρίτη δόση εμβολίου

Πώς έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και 3η δόση εμβολίου όσοι άνθρωποι έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ανακοίνωσε η Βρετανική κυβέρνηση.

Έρευνα: Το εμβόλιο Moderna παράγει τα διπλάσια αντισώματα από της Pfizer

Η απόφαση αυτή αφορά παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών τα οποία νοσούν από ασθένειες από το Aids και η λευχαιμία.

«Ξέρουμε ότι οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από συγκεκριμένες ασθένειες που τους καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτους στην Covid-19 μπορεί να έχουν λάβει λιγότερη προστασία από τον ιό έπειτα από δύο δόσεις του εμβολίου. Είμαι αποφασισμένος να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους αυτής της ομάδας και μια τρίτη δόση θα μας βοηθήσει να το επιτύχουμε» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζάβιντ.

Εμβόλιο Pfizer: Κανένας θάνατος νέων από μυοκαρδίτιδα στις ΗΠΑ

Η Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης συνιστά τα παιδιά ηλικίας  από 12 έως 17 ετών να προτιμούν το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, και όσοι είναι άνω των 18 με το  Pfizer-BioNTech είτε με το Moderna.

Ο Τζάβιντ δήλωσε πως η κυβέρνηση θέλει να ξεκινήσει εκστρατεία χορήγησης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου για τον υπόλοιπο πληθυσμό τον Σεπτέμβριο, θέτοντας στόχο πρωτίστως τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο από την Covid-19, και αναμένει γι’ αυτό τις τελευταίες συστάσεις της JCVI.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top