Έρευνα: Το εμβόλιο Moderna παράγει τα διπλάσια αντισώματα από της Pfizer

Σχετίστηκε με διπλάσια μείωση του κινδύνου απέναντι σε σοβαρές περιπτώσεις

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο - Βίντεο αρχείου

Αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται μέσα από μία νέα έρευνα για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την οποία το εμβόλιο της Moderna οδηγεί στην παραγωγή διπλάσιου αριθμού αντισωμάτων σε σχέση με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Δυο νεκροί στην Ιαπωνία από μολυσμένα εμβόλια της Moderna

Η Αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Bloomberg μελετούσε τις ανοσολογικές αποκρίσεις μετά τη χορήγηση των εμβολίων σε περίπου 2.500 εργαζόμενους Βελγικού νοσοκομειακού συστήματος. 

Γαλλία: Σε ποιους θα χορηγήσει την τρίτη δόση του εμβολίου;

Τα ευρήματα έδειξαν ότι τα επίπεδα αντισωμάτων μεταξύ των ατόμων που δεν μολύνθηκαν από κορωνοϊό πριν να λάβουν τις δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna ήταν κατά μέσο όριο 2.881 μονάδας (ανά χιλιοστόλιτρο) συγκριτικά με τις 1.108 μονάδες της ομάδας που εμβολιάστηκε με το σκεύασμα Pfizer.

Εμβόλια Pfizer - Moderna: Μειωμένη η αποτελεσματικότητα στη μετάλλαξη Δέλτα

Τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν κατέδειξαν τις διαφορές, εξηγώντας τις με βάσει τα εξής:

Πέτυχε τον στόχο της η ΕΕ: Εμβολιάστηκε το 70% του πληθυσμού της

  • Υψηλότερα επίπεδα δραστικού συστατικού στο εμβόλιο της Moderna (100 μικρογραμμάρια συγκριτικά με 30 μικρογραμμάρια σε εκείνο των Pfizer/BioNTech)
  • Μεγαλύτερο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δύο δόσεων της Moderna (τέσσερις εβδομάδες, αντί για τρεις που ισχύει στην περίπτωση του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech
  • Το εμβόλιο της Moderna σχετίστηκε με διπλάσια μείωση του κινδύνου απέναντι σε σοβαρές περιπτώσεις Covid-19, συγκριτικά με το εμβόλιο της Pfizer, μετά από εξέταση ατόμων στο ιατρικό κέντρο Mayo Clinic των ΗΠΑ από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο. Τα αποτελέσματα καταγράφηκαν σε νέα μελέτη που κυκλοφόρησε πριν από τη δημοσίευση και την αξιολόγηση, στις 9 Αυγούστου.

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top