Γαλλία: Σε ποιους θα χορηγήσει την τρίτη δόση του εμβολίου;

Πάνω από 18 εκατομμύρια άτομα θα εμβολιαστούν μέχρι τις αρχές του 2022

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο

Η Γαλλία θέτει ως στόχο να έχει χορηγήσει την τρίτη αναμνηστική δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε 18 εκατομμύρια άτομα μέχρι τις αρχές του 2022, δήλωσε αξιωματούχος.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ανωτάτη Αρχή Υγείας της Γαλλίας έκανε σύσταση για την χορήγηση τρίτης ενισχυτικής δόσης σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και στα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Τσεχία: Τρίτη δόση σε όσους εμβολιάστηκαν πριν από 8 μήνες

Ανακοινώνοντας ότι οι υποψήφιοι για την τρίτη δόση εμβολίου μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους από χθες, ο Γάλλος αξιωματούχος εξήγησε ότι πρόκειται για σημαντική υγειονομική απαίτηση για την διεύρυνση της προστασίας, όπως δείχνουν μελέτες.

Πέτυχε τον στόχο της η ΕΕ: Εμβολιάστηκε το 70% του πληθυσμού της

«Μιλάμε για 18 εκατομμύρια ανθρώπους περίπου οι οποίοι είναι υποψήφιοι για τρίτη δόση. Ελπίζουμε ότι 12,4 εκατομμύρια θα έχουν λάβει την αναμνηστική δόση μέχρι το τέλος του έτους και οι υπόλοιποι στις αρχές του επομένου», είπε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 58,8% του πληθυσμού στην Γαλλία έχει εμβολιασθεί πλήρως, ενώ περισσότερο του 65% έχει λάβει μία δόση αφού έχει νοσήσει από κορωνοϊό.

Ισραήλ: Ξεκινά χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίου σε όλους άνω των 12 ετών

Το τέταρτο κύμα της επιδημίας υποχωρεί στην Γαλλία, ωστόσο η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει επιφυλακτική στάση εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς μετά τις θερινές διακοπές.

Οι εμβολιασμοί αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες, οι Γάλλοι χρειάζονται υγειονομικό πιστοποιητικό για να έχουν πρόσβαση σε εστιατόρια, μπαρ, μουσεία και αθλητικές δραστηριότητες.

Εμβόλιο Pfizer: Κανένας θάνατος νέων από μυοκαρδίτιδα στις ΗΠΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top