Τσεχία: Τρίτη δόση σε όσους εμβολιάστηκαν πριν από 8 μήνες

Συνιστάται για άτομα άνω των 60 ετών, αλλά θα μπορούν να την κάνουν όλοι!

Τι αναμένεται να ισχύσει για την τρίτη δόση εμβολίου στην Ελλάδα / Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Η κυβέρνηση της Τσεχίας θα παρέχει τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού από τις 20 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι έχουν προηγουμένως εμβολιαστεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άνταμ Βόιτεκ.

Ισραήλ: Ξεκινά χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίου σε όλους άνω των 12 ετών

Η Τσεχία των 10,7 εκατ. κατοίκων είναι μία από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία της Covid-19 σε αριθμό θανάτων ανά κάτοικο, με πάνω από 30.400 θύματα. Σχεδόν 1,68 εκατ. Τσέχοι κόλλησαν τον ιό και πολύ περισσότεροι εκτιμάται ότι τον κόλλησαν χωρίς αυτό να έχει διαπιστωθεί με διαγνωστικό τεστ.

Η κυβερνητική ομάδα εργασίας για τον κορωνοϊό ανέφερε στο Twitter πως οι ενισχυτικές δόσεις συνιστώνται ιδίως για άτομα άνω των 60 ετών, αλλά θα είναι επίσης διαθέσιμες για όλους όσοι έχουν ολοκληρώσει προηγούμενο εμβολιαστικό σχήμα είτε δύο δόσεων είτε μίας δόσης.

Εμβόλια: «Καμπανάκι» της ΕΕ για την τρίτη δόση χωρίς την έγκριση του ΕΜΑ

Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και της Mοderna για τις αναμνηστικές δόσεις για όσους έχουν ολοκληρώσει έναν κανονικό εμβολιασμό τουλάχιστον οκτώ μήνες νωρίτερα, δήλωσε ο Βόιτεκ σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Μέχρι σήμερα, 5,73 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός εμβολίου δύο δόσεων, κυρίως του Pfizer/BioNTech, και άλλοι 197.254 έχουν λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις δήλωσε στην τσεχική τηλεόραση πως η κυβέρνηση θα προσφέρει οικονομικά μπόνους σε γενικούς γιατρούς που θα πείσουν ανθρώπους άνω των 65 ετών να εμβολιαστούν με τις αρχικές δόσεις, προκειμένου να αυξήσει τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top