Οι άνθρωποι που φεύγουν από το Αφγανιστάν, μετά την ανατροπή της εξουσίας που έφεραν οι Ταλιμπάν, φέρνουν μαζί τους συγκλονιστικές ιστορίες.
Αφγανιστάν: «Ανησυχούμε για τις γυναίκες και τα παιδιά. Κινδυνεύει κόσμος»
Μία Αφγανή γυναίκα που εκκένωσε τη χώρα της, γέννησε ένα κοριτσάκι κατά τη διάρκεια πτήσης από το Κατάρ στη Γερμανία.
Οι χώρες που τερματίζουν τις πτήσεις απομάκρυνσης πολιτών από το Αφγανιστάν
Η είδηση έγινε γνωστή από τον αμερικανικό στρατό, καθώς στρατιώτες βοήθησαν τη γυναίκα να γεννήσει, ενώ το Boeing C-17 στο οποίο επέβαινε χαμήλωσε το ύψος της πτήσης, προκειμένου να σωθεί η ζωή του μωρού αλλά και της μητέρας, η οποία παρουσίασε επιπλοκές.
Αφγανιστάν: Φόβοι για χτύπημα των τζιχαντιστών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
Εν τέλει, γεννήθηκε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο πήρε το όνομα «Ριτς» από το διακριτικό σήμα του αεροπλάνου. Μαμά και κόρη μεταφέρθηκαν στο κοντινότερο νοσοκομείο μετά από την προσγείωση του αεροσκάφους.
Περίπου 13.400 άνθρωποι μεταφέρθηκαν χθες, Τετάρτη, αεροπορικώς από το Αφγανιστάν, αυξάνοντας σε περίπου 95.700 το συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν απομακρύνει από τις 14 Αυγούστου οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους στον συνασπισμό, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.