Αϊτή: Στους 1.941 οι νεκροί από τον σεισμό

Αυξάνεται συνεχώς ο τραγικός απολογισμός του φονικού σεισμού

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό των 7,2 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αϊτή το προηγούμενο Σάββατο.

Ο επιβεβαιωμένος απολογισμός των θυμάτων, ανήλθε στους 1.941 νεκρούς, ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης οι αρχές πολιτικής προστασίας της Αϊτής.

Αϊτή σεισμός: «Μας έφεραν μωρά που ήταν ανάγκη να τα ακρωτηριάσουμε»

Οι πλημμύρες και οι σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν χθες,  διέκοψαν τις επιχειρήσεις έρευνας για τον εντοπισμό επιζώντων και την παροχή βοήθειας σε αυτούς που έμειναν άστεγοι ή χωρίς τροφή και νερό.

Αϊτή: Στους 1.941 οι νεκροί από τον σεισμό

Την ίδια ώρα, οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 5.700 σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της χώρας, ενώ πέρα από τους αγνοούμενους, «πολλοί βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια» κτιρίων που κατέρρευσαν.

Σεισμός στην Αϊτή: Στους 1.297 οι νεκροί - Πάνω από 5.700 οι τραυματίες

Ο σεισμός σημειώθηκε το Σάββατο στις 08:29 (τοπική ώρα· 15:29 ώρα Ελλάδας), 12 χιλιόμετρα από την πόλη Σεντ-Λουί-ντι-Σιντ, περίπου 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, την Πορτ-ο-Πρενς, σύμφωνα με τα δεδομένα του αμερικανικού ινστιτούτου γεωφυσικών μελετών (USGS).

Αϊτή: Στους 1.941 οι νεκροί από τον σεισμό

Εκκλησίες, καταστήματα, σχολεία, νοσοκομεία, σπίτια: δεκάδες κτίρια υπέστησαν ζημιές ή κατέρρευσαν εντελώς κατά τη διάρκεια της πολύ ισχυρής δόνησης, παγιδεύοντας όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό κάτω από τόνους μπετόν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top