Τουρκία: Συνετρίβη ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος-Επιχειρούσε στις φωτιές

Νεκροί και οι 8 επιβαίνοντες του πυροσβεστικού

Τουρκία: Τουλάχιστον 44 οι νεκροί από τις σαρωτικές πλημμύρες

Πυροσβεστικό αεροσκάφος, που είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία και μετέφερε 8μελές πλήρωμα, συνετρίβη στη νοτιοανατολική Τουρκία, έγινε σήμερα γνωστό από τη γενική διεύθυνση Δασών της χώρας.

Tουρκία φωτιές

Τουρκία: Μετά τις πολυήμερες πυρκαγιές ήρθαν οι πλημμύρες

«Την ώρα που επιχειρούσε στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς κοντά στην πόλη Καχραμανμάρας, ένα Be-200, που είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία, συνετρίβη. Ομάδες διάσωσης έχουν σταλεί στο σημείο της συντριβής. Τα πλήρωμα αποτελείτο από 8 ανθρώπους, έξι από τη ρωσική ομάδα και δύο από τη γενική διεύθυνση Δασών (της Τουρκίας)», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η γενική διεύθυνση Δασών της Τουρκίας.

Tουρκία φωτιές

 

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι και οι οκτώ επιβαίνοντες σκοτώθηκαν. «Μάθαμε πως ένα ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από τα Άδανα για να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών στο Καχραμανμάρας είχε ένα ατύχημα», ανέφερε νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σε ένα δελτίο τύπου.

Ένα τουρκικό αεροσκάφος εναέριας επιτήρησης και ένα ελικόπτερο έχουν σταλεί στο σημείο, συμπλήρωσε.

Tουρκία φωτιές

Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες όπου διακρίνεται καπνός που έχει υψωθεί σε μια ορεινή περιοχή.

 

 

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας γνωστοποίησε σήμερα ότι πέντε Ρώσοι και τρεις Τούρκοι επέβαιναν στο αεροσκάφος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Tουρκία φωτιές

Το αεροσκάφος συνετρίβη για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, την ώρα που πήγαινε να κάνει ρίψεις νερού για να σβήσει μια πυρκαγιά, η οποία είχε εκδηλωθεί νωρίτερα στο Καχραμανμάρας, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top