Νότια Κορέα: Εντοπίστηκαν τα πρώτα δύο πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα

Το πρώτο είναι ένας 40αρης και το δεύτερο είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό

Η Κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA) ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν τα πρώτα δύο πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα+ του νέου κορωνοϊού, την ώρα που η Νότια Κορέα δυσκολεύεται να ανακόψει το λεγόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Pfizer και Moderna αύξησαν τις τιμές των εμβολίων στην ΕΕ

Η Δέλτα+ είναι υποστέλεχος της παραλλαγής Δέλτα, που αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία, με την ειδοποιό διαφορά ότι έχει εντάξει στο γονιδίωμά της την πρωτεΐνη ακίδα K417N, στοιχείο που έχει κοινό με την παραλλαγή Βήτα, που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική, εξηγούν επιστήμονες.

Τα κρούσματα της Δέλτα+ είναι λιγοστά σε διεθνές επίπεδο ως αυτό το στάδιο. Η Βρετανία, η Πορτογαλία και η Ινδία έχουν καταγράψει μερικά, ανάμεσα σε μερικές ακόμη χώρες.

Το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε στη Νότια Κορέα είναι σαραντάρης «χωρίς ιστορικό πρόσφατων ταξιδιών», διευκρίνισε η KDCA στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Το δεύτερο που εντοπίστηκε είναι «πρόσωπο που είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

Οι υγειονομικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι αρκετά από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά έναντι της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα, η οποία έχει ήδη γίνει η κυρίαρχη σε αρκετές χώρες, ωστόσο εγείρονται ανησυχίες πως κάποια παραλλαγμένα στελέχη του SARS-CoV-2 ίσως να κατανικούν τα αντισώματα που δημιουργούν κάποια από τα εμβόλια.

Η KDCA ανέφερε εξάλλου ότι το 24ωρο ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα εντοπίστηκαν συνολικά 1.202 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν πέντε ασθενείς με την COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έφθασε έτσι τους 2.104 νεκρούς επί συνόλου 202.203 μολύνσεων.

Κορωνοϊός: Τι δείχνει μελέτη για τη φλεγμονή στην καρδιά των εφήβων

Ως σήμερα, 20 εκατ. άνθρωποι, ή το 39% του πληθυσμού της Νότιας Κορέας, έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση κάποιου από τα εγκεκριμένα εμβόλια για την COVID-19, ενώ το 14,1% έχει εμβολιαστεί πλήρως. Η Σεούλ θέτει στόχο να έχουν ανοσοποιηθεί τουλάχιστον 36 εκατ. πολίτες της Νότιας Κορέας μέσα στον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top