Johnson & Johnson: Πιθανόν να χρειάζεται και 2η δόση με Pfizer ή Moderna

Πόσο αποτελεσματικό είναι απέναντι στις μεταλλάξεις

Johnson & Johnson εμβόλιο

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson πιθανόν να είναι λιγότερο αποτελεσματικό απέναντι στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού σε σχέση με άλλα εμβόλια. 

Μια νέα μελέτη της bioRxiv, που ακόμη όμως δεν έχει δημοσιευτεί σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό, αναφέρει πως τα mRNA εμβόλια της Pfizer και της Moderna προστατεύουν περισσότερο από τη μετάλλαξη Δέλτα και Λάμδα σε σχέση με το εμβόλιο της Johnson & Johnson. 

AstraZeneca - J&J: «Εξετάζουν την τροποποίηση των εμβολίων λόγω θρομβώσεων»

Η μελέτη αναφέρει πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην εξουδετέρωση της νόσου «μειώθηκε σημαντικά».

Τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna είναι 94% - 95% αποτελεσματικά στο να αποτρέψουν τη βαριά νόσηση από κορωνοϊό, ενώ το Johnson & Johnson μόλις 66,9%.

Johnson & Johnson: «Αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης Guillain-Barré»

Ο Nathaniel Landau, ιολόγος στην ιατρική σχολή Grossman της Νέας Υόρκης και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που έκανε τη μελέτη δήλωσε στους New York Times ότι οι ερευνητές δε θέλουν να αποτρέψουν τον κόσμο από το να κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson, όμως εκτιμούν ότι ίσως θα ήταν σκόπιμο να γίνει μία συμπληρωματική δόση με διαφορετικό εμβόλιο της Pifizer ή της Moderna.

Ο ιολόγος John Moore από την πλευρά του δήλωσε ότι η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εμβολίου θα αυξηθεί αν γινόταν σε δύο δόσεις. 

ΕΜΑ: Νέες προειδοποιήσεις για τα εμβόλια AstraZeneca - Johnson & Johnson

Η νέα αυτή μελέτη έρχεται δύο εβδομάδες μετά από την ανακοίνωση της Johnson & Johnson ότι το εμβόλιο της είναι αποτελεσματικό απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top