AstraZeneca - J&J: «Εξετάζουν την τροποποίηση των εμβολίων λόγω θρομβώσεων»

Τι αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal

Προχωρούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. / βίντεο αρχείου

Μετά τα περιστατικά θρομβώσεων οι εταιρίες Johnson & Johnson και AstraZeneca διεξάγουν έρευνες πρώτου σταδίου για το κατά πόσο πιθανές τροποποιήσεις των εμβολίων τους για τον κορωνοϊό θα μπορούσαν να ελαττώσουν ή και να εξουδετερώσουν τον κίνδυνο σπάνιων αλλά σοβαρών θρομβώσεων στο αίμα που δυνδέονται με τα εμβόλια. 

ΕΜΑ: Νέες προειδοποιήσεις για τα εμβόλια AstraZeneca - Johnson & Johnson

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι εν λόγω φαρμακοβιομηχανίες, εκτός από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, συνεργάζονται για την έρευνα και με εξωτερικούς επιστήμονες.

Johnson & Johnson: «Αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης Guillain-Barré

Όπως αναφέει η ίδια πηγή, γίνονται μελέτες για το πώς σχηματίζονται οι θρόμβοι με σκοπό να εντοπίσουν την αιτία τους. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι είναι πολύ νωρίς να ξέρουν εάν μπορούν τελικά να τροποποιηθούν οι εμβολιασμοί και αν θα είχε νόημα από εμπορική άποψη.

Μετάλλαξη Δέλτα: Μικρότερη η αποτελεσματικότητα των Pfizer - AstraZeneca

Εκπρόσωπος της Johnson & Johnson δήλωσε ότι η εταιρία υποστηρίζει τη συνεχή έρευνα και ανάλυση, καθώς συνεργάζεται με γιατρούς και παγκόσμιες υγειονομικές αρχές.

Από την πλευρά της, η AstraZeneca ανέφερε ότι συνεργάζεται με τις ρυθμιστικές αρχές και την επιστημονική κοινότητα, ώστε να κατανοήσει καλύτερα τα σπάνια περιστατικά θρομβώσεων που προκλήθηκαν μετά τους εμβολιασμούς με το σκεύασμά της.

Τέλος, όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, οι τροποποιήσεις ενδέχεται να απαιτούν αλλαγές στα δικαιώματα ιδιοκτησίας ή τις κανονιστικές εγκρίσεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top