Ρωσία: «Να αποφεύγετε τη βότκα, το κάπνισμα και τη σάουνα μετά το εμβόλιο»

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων στη Ρωσία!

εμβόλιο/ AP
Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη/ Ap Hub Video

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό σε όλο τον κόσμο προκειμένου να χτιστεί η πολυπόθητη «ανοσία της αγέλης», με την οποία θα καταφέρουμε να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία. 

Μετά το εμβόλιο, είναι πολύ φυσιολογικό κάποιος να εμφανίσει κόπωση, πυρετό ή και πόνο στο χέρι όπου δέχθηκε τη δόση. Στη Ρωσία, βέβαια, το υπουργείο Υγείας έδωσε μερικές... αμφιλεγόμενες συμβουλές, για να μην επιβαρυνθούν οι εμβολιασθέντες πολίτες. 

Δεν επιτρέπει την είσοδο σε ανεμβολίαστους τουρίστες ο Καναδάς

Σύμφωνα με τον Δρ Ντένις Γκράιφερ, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας της περιοχής Σαρατόφ, οι εμβολιασθέντες θα πρέπει να απέχουν από το «αυξημένο σωματικό άγχος». Ο Ρώσος Υπουργός, απευθυνόμενος στους πολίτες, θεώρησε πως μετά τον εμβολιασμό θα πρέπει να απέχουν και από το σεξ! 

Εμβολιαστικό κέντρο στη Ρωσία/ AP

«Πιστεύω, και όλοι το γνωρίζουν, επίσης, ότι το σεξ είναι μια ενέργεια που καταναλώνει πολλή ενέργεια», δήλωσε ο Δρ Γκράιφερ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος έχει συμβουλέψει, επίσης, να αποφεύγεται η βότκα, το κάπνισμα αλλά και η σάουνα για λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό. 

Κορωνοϊός: Οι εμβολιασμοί εμποδίζουν την ανάπτυξη νέων μεταλλάξεων!

«Μπορείς να το κάνεις (ενν. το σεξ), απλά να το κάνεις με προσοχή», είπε ο προϊστάμενος του Δρ. Γκράιφερ, Όλεγκ Κοστίν, αναφερόμενος στο σεξ μετά από εμβόλια, προσπαθώντας να μειώσει τις αντιδράσεις μετά την ακραία προτροπή περί αποχής

Ρωσία: «Σαρώνει» η μετάλλαξη Δέλτα 

Στην Ρωσία χορηγείται το εμβόλιο Sputnik V, αν και ακόμα δεν έχει λάβει την έγκριση από τους διεθνείς οργανισμούς υγείας, όπως τον ΠΟΥ και τον ΕΟΦ. Ωστόσο, τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τις 47 χώρες όπου χρησιμοποιείται, δείχνουν ότι είναι πολύ αποτελεσματικό απέναντι στον ιό.

Η Pfizer ετοιμάζει τρίτη δόση εμβολίου για τη μετάλλαξη Δέλτα

Η χώρα πλέον διανύει το τρίτο κύμα του κορωνοιου, πράγμα που οφείλεται στην εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης Δέλτα. 
Την Παρασκευή, η χώρα ανακοίνωσε περισσότερα από 25.000 κρούσματα της νόσου και περισσότερους από 700 θανάτους από τον ιό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top