Μαϊάμι: Νεκρός ανασύρθηκε ο 21χρονος Έλληνας φοιτητής

Δεκαοχτώ συνολικά οι νεκροί από την κατάρρευση της πολυκατοικίας

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Σερφασάιντ της Φλόριντα, ο 21χρονος Έλληνας φοιτητής Ανδράς Γιαννιτσόπουλος, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους αγνοούμενους. 

Μαϊάμι: Ο δήμος θεωρούσε το κτίριο ασφαλές - Άφαντος ο 21χρονος Έλληνας

Σύμφωνα με το NBC και άλλα αμερικανικά μέσα, ο νεαρός ανασύρθηκε νεκρός την Τετάρτη, σχεδόν μία εβδομάδα μετά από την κατάρρευση της μοιραίας πολυκατοικίας. 

πολυκατοικία Μαϊάμι

Η πολυκατοικία που κατέρρευσε στο Μαϊάμι

Κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μαϊάμι: 21χρονος Έλληνας αγνοείται-5 νεκροί

Ο Ανδρέας ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ στο Νάσβιλ του Τενεσί και είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι για διακοπές. Στην πολυκατοικία έμενε φιλοξενούμενος του νονού του. 

συντρίμμια πολυκατοικίας στο Μαϊάμι

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 18 νεκροί, ενώ αγνοούνται 140 άνθρωποι

Μαϊάμι - Κατάρρευση κτιρίου: Βρέθηκαν κι άλλοι σοροί στα χαλάσματα

«Ο γιος μου ήταν ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω και το καλύτερο κομμάτι της ζωής μου. Είχε τόσα όνειρα για το μέλλον του», δήλωσε συντετριμμένη η μητέρα του, Τίνα Γιαννιτσοπούλου, μετά την επιβεβαίωση το θανάτου του.

Ο πατέρας του, Κώστας Γιαννιτσόπουλος, μιλώντας στην Wall Street Journal πριν τον εντοπισμό του πτώματός του, δήλωνε καταρρακωμένος από την αναμονή. Εκτός από τον γιο του, ο 55χρονος ομογενής αναζητούσε και τον νονό του παιδιού του και οικογενειακό τους φίλο.

Μέχρι στιγμής 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους δύο παιδιά, ενώ πάνω από 140 αγνοούνται, με τις ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί να σβήνουν όσο περνούν οι μέρες. 

Στο σημείο της τραγωδίας ο Μπάιντεν

Σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν, αναμένεται να πάει στον τόπο της τραγωδίας για να ευχαριστήσει τις ομάδες έρευνας και διάσωσης και να συναντηθεί με οικογένειες των θυμάτων.

Οι αρχές υποσχέθηκαν ότι θα διενεργηθεί έρευνα για τα αίτια της καταστροφής, που αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top