Κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μαϊάμι: 21χρονος Έλληνας αγνοείται-5 νεκροί

Έλληνας 21 ετών αγνοείται στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στη Φλόριντα

Πέντε νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων της κατάρρευσης δωδεκαώροφης πολυκατοικίας στο Σέρφσαϊντ, στη Φλόριντα, όπως ανακοίνωσε χθες Σάββατο αυτοδιοικητική αξιωματούχος. Την ίδια ώρα, 156 άνθρωποι είναι αγνοούμενοι.

Κατάρρευση κτιρίου στο Μαϊάμι: Τρεις νεκροί, 12 τραυματίες, 99 αγνοούμενοι

Αργά το Σάββατο το βράδυ, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής εντόπισε και αναγνώρισε τρία από τα θύματα.

Κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μαϊάμι

Άγνωστη η αιτία της κατάρρευσης

Μέρος του κτιρίου κατέρρευσε νωρίς το πρωί την Πέμπτη, ενώ πολλοί κάτοικοι κοιμόντουσαν. Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστη η αιτία της κατάρρευσης.  Ωστόσο, η έκθεση ενός μηχανικού από το 2018 που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο, είχε επισημάνει «ένα μεγάλο σφάλμα» στον αρχικό σχεδιασμό των παραθαλάσσιων πύργων Champlain Towers. 

Η έρευνα έκανε λόγο για ανησυχητικές ενδείξεις «σοβαρών δομικών ζημιών» στην πλάκα από σκυρόδεμα κάτω από το κατάστρωμα της πισίνας και «άφθονες» ρωγμές και θρυμματισμούς των στηλών, των δοκών και των τοίχων στο γκαράζ κάτω από το συγκρότημα.

Κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μαϊάμι: 21χρονος Έλληνας αγνοείται-5 νεκροί

Και drone στη μάχη για την εύρεση επιζώντων

Οι ομάδες διάσωσης χρησιμοποιούν μηχανές, drone και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους στις προσπάθειές τους να βρουν επιζώντες. Οι προσπάθειες διάσωσης παρεμποδίστηκαν για λίγο το Σάββατο αφού ξέσπασε πυρκαγιά κάτω από τα ερείπια.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους περιλαμβάνονται άτομα από το Ισραήλ και τη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Τοπικοί αξιωματούχοι έχουν παράσχει στις οικογένειες δωμάτια ξενοδοχείου και φαγητό καθώς περιμένουν νέα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Έλληνας 21 ετών αγνοείται στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στο Μαϊάμι

Ο oμογενής Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος βρίσκεται μεταξύ των 156 αγνοουμένων ύστερα από την κατάρρευση της 12όροφης πολυκατοικίας στο Σερφσάιντ της νότιας Φλόριντα 

Ο Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος  είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Νάσβιλ. Η οικογένειά του διαμένει στην περιοχή Σούγκαρ Λάντ του Τέξας και  η καταγωγή τους είναι από  την Ξάνθη και την Θεσσαλονίκη.

Ο παππούς του και συνονόματος του Ανδρέας, με καταγωγή  από την  Μάνδρα της Ξάνθης μιλώντας στον ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε ότι  ο εγγονός του είναι ανάμεσα στους αγνοουμένους.

«Ο γιός μου, ο Κώστας, μου το έκρυβε μέχρι σήμερα επειδή επρόκειτο την Δευτέρα να κάνω μια εγχείρηση. Σήμερα μου είπε όμως την αλήθεια. Ο εγγονός μου πήγε στο Μαϊάμι για διακοπές. Ήταν καλεσμένος στο σπίτι ενός οικογενειακού φίλου του γιου μου. Είναι αριστούχος φοιτητής με υποτροφία και απίστευτος αθλητής, τέλειος χαρακτήρας».

 Έλληνας 21 ετών αγνοείται στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στο Μαϊάμι

Ο πρόεδρος Μπάιντεν εκφράζει την αλληλεγγύη του σε «μια πολύ δύσκολη στιγμή»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε σήμερα την αλληλεγγύη του σε «μια πολύ δύσκολη στιγμή» στον απόηχο της κατάρρευσης πολυώροφης πολυκατοικίας κοντά στο Μαϊάμι που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, ενώ 159 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

 

«Είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη στιγμή. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που περιμένουν, είναι ζωντανοί; τι θα συμβεί; Έτσι είμαστε ολόψυχα μαζί τους», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.

Έλληνας 21 ετών αγνοείται στα συντρίμμια της  δωδεκαώροφης πολυκατοικίας στο Σέρφσαϊντ, στη Φλόριντα που κατέρρευσε

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top