«Κεραυνοί» Πούτιν κατά της Αθήνας με αφορμή τον τουρισμό από τη Ρωσία

Η Ελλάδα αυστηροποίησε το πλαίσιο υποδοχής λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Πρωτοφανείς «κεραυνοί» κατά της Αθήνας έπεσαν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος Πρόεδρος επιτέθηκε στην Ελλάδα, επειδή η χώρα μας αυστηροποίησε το πλαίσιο υποδοχής Ρώσων τουριστών. 

Οι αιχμηρές δηλώσεις του Ρώσου Πρόεδρου έγιναν οn camera, με τον ίδιο να αφήνει να εννοηθεί ότι η Ελλάδα «τρέχει» πίσω από την Κομισιόν και ότι είμαστε «έρμαια» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ - Πούτιν για τις σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας

«Η Ελλάδα ζητούσε το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σήμερα θέλουν PCR test, την επόμενη ημέρα θα υπάρχουν άλλες απαιτήσεις, ακριβώς επειδή επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πού οδηγεί αυτό; Υπερφορτώνουμε την τουριστική μας υποδομή» είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρόεδρος.

Green Pass: Σε ισχύ από 1η Ιουλίου το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι η Ελλάδα αυστηροποίησε το πλαίσιο υποδοχής Ρώσων τουριστών, ακόμη και των πλήρως εμβολιασμένων, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Αυτή η εξέλιξη δεν άρεσε στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος «διάβασε» την αλλαγή πολιτικής ως υποταγή στις απαιτήσεις της Κομισιόν. Η Αθήνα, πάντως, δεν απάντησε, μη θέλοντας να αναγάγει αυτή τη δήλωση σε διπλωματικό, διμερές θέμα.

Η βάση της Σούδας ενοχλεί τον Πούτιν

Την ώρα που ο Πούτιν έκανε τις αιχμηρές του δηλώσεις για την Ελλάδα, ο Σεργκέι Λαβρόφ συναντούσε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αττάλεια. 

H ενόχληση Πούτιν για τη βάση της Σούδας - κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

H ενόχληση Πούτιν για τη βάση της Σούδας - κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ο Λαβρόφ, μάλιστα, επανέλαβε την προσήλωση της Τουρκίας στο πρόγραμμα των S-400. Είχε προηγηθεί, αναφορά του Πούτιν στη βάση της Σούδας, λόγω της νατοϊκής αεροπορικής επιχείρησης που ξεκινάει από εκεί και καταλήγει στη Μαύρη Θάλασσα.

«Το βρετανικό πλοίο μπήκε στη Μαύρη Θάλασσα το απόγευμα, αλλά στις 07:30 το πρωί ένα αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος απογειώθηκε από μια νατοϊκή βάση της Ελλάδας στην Κρήτη» είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top