Τι γίνεται με τον Ερντογάν;- Η καταβεβλημένη εικόνα του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Η αλήθεια πίσω από το «χειροφίλημα» στον Τζο Μπάιντεν

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της Μαρίας Τσιλινίκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (16/6)

Το «μακρύ χέρι» του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κόντυνε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, αφού από… λύκος έγινε αρνάκι. Ωστόσο αρκετοί σχολίασαν την καταβεβλημένη του όψη.

Ερντογάν: Καλοσυνάτος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, προκλητικός στο Αζερμπαϊτζάν

Ο Ερντογάν σχεδόν έκανε χειροφίλημα στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Στην πραγματικότητα, όμως, δυσκολεύτηκε να σηκωθεί από την καρέκλα και κρατήθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο. Βέβαια στην Άγκυρα έγιναν έξαλλοι με τους Financial Times που έβαλλαν πρωτοσέλιδο αυτή τη φωτογραφία, αφού σύμφωνα με τον σύμβουλο του Τούρκου Προέδρου Cesur ήθελαν να δείξουν ότι υποκλίνεται στον Αμερικανό πρόεδρο, ένα καρέ που έκανε το γύρο του κόσμου. 

Ερντογάν χειροφίλημα Μπάιντε

Το επίμαχο στιγμιότυπο από τη συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν. ap images

Το γαλλικό πρακτορείο, το Reuters και το Associated Press  που δημοσίευσαν το επίμαχο καρέ άλλαξαν τη διατύπωσή τους, ενώ το Reuters ζήτησε συγγνώμη.

Πάντως και στη συνάντησή του με τον Αζέρο πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ στην πόλη Σούσα, έδειχνε να παραπατάει. Η εικόνα του 67χρονου Τούρκου Προέδρου προβλημάτισε πολλούς, αφού ακόμη και στην οικογενειακή φωτογραφία στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ έδειχνε να τα έχει χαμένα.

Ερντογάν: Στροφή 180 μοιρών στα ελληνοτουρκικά

Μεγαλοπρεπής όμως ήταν η στροφή του Ερντογάν στις Βρυξέλλες και στα ελληνοτουρκικά, αφού ξαφνικά το τραπέζι των «κόκκινων γραμμών» έγινε τραπέζι λύσεων.

Ερντογάν: «Θα συναντώ απευθείας τον Κ. Μητσοτάκη, δε χρειαζόμαστε τρίτους»

Τα τουρκικά μέσα επισημαίνουν ότι μία από τις πιο σημαντικές συναντήσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ ήταν αυτή με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Ερντογάν συμφώνησε με την δήλωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη πώς έσπασαν οι πάγοι και έγινε ένα βήμα για ένα ήρεμο καλοκαίρι.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top