Κορωνοϊός: Άρχισε στη Γαλλία ο εμβολιασμός παιδιών 12 ετών και άνω

Μπορούν να εμβολιάζονται μόνο με τη συγκατάθεση των γονιών τους

εμβολιασμός παιδιών

Άρχισε σήμερα στη Γαλλία ο εμβολιασμός παιδιών για τον κορωνοϊό. Οι ανήλικοι της χώρας ηλικίας 12 ετών και άνω είναι κατάλληλοι να εμβολιαστούν, υπό την προϋπόθεση να έχουν τη συγκατάθεση των γονέων τους. 

ΕΜΑ: Ασφαλές το εμβόλιο των Pfizer/BionTech στα παιδιά 12-15 ετών

Προηγουμένως, η μικρότερη ηλικία για εμβολιασμό στη Γαλλία ήταν τα 18 έτη ή τα 16 έτη, εάν ο ενδιαφερόμενος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα ή είχε βρεθεί σε επαφή με ένα άτομο ευάλωτο στον ιό.

Εμβολιασμός 12-15 ετών: Τι εξετάζει η Επιτροπή και ποιες οι συστάσεις ΕΜΑ

εμβολιασμός παιδιών Γαλλία

Ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται με βελόνα μικρότερη από αυτή που χρησιμοποιείται στους ενήλικες.

εμβολιασμός παιδιά

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Μαΐου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και η ειδική επιτροπή εμβολίων έδωσαν το «πράσινο» φως για τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BionTech στα παιδιά ηλικίας 12 - 15 ετών, κρίνοντας ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και άφησαν στην κρίση των ευρωπαϊκών κρατών για το πότε θα αρχίσουν να το χρησιμοποιούν.

Στα πλούσια κράτη παγκοσμίως, οι κυβερνήσεις επεκτείνουν τα εμβολιαστικά προγράμματά τους προκειμένου να συμπεριλάβουν μικρότερες ηλικιακές ομάδες,  που κινδυνεύουν λιγότερο, σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, να νοσήσουν σοβαρά από την Covid-19. 

Όμως, το όριο των 12 ετών στη Γαλλία είναι ένα από τα χαμηλότερα σε οποιοδήποτε μεγάλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top