Κορωνοϊός: «Δεν αποκλείεται να διέρρευσε από εργαστήριο της Ουχάν»

Σε ποια συμπεράσματα κατέληξε νέα έκθεση για την προέλευσή του

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι ο κορωνοϊός να ξέφυγε από εργαστήριο της Ουχάν- Στιγμιότυπα από την Ουχάν την περίοδο της πανδημίας

Δεν αποκλείεται ο ιός να διέρρευσε από εργαστήριο στην Ουχάν της Κίνας, υπόθεση που αξίζει να ερευνηθεί περαιτέρω, αναφέρει στα συμπεράσματά της νέα έκθεση για την προέλευση του κορωνοϊού, που διεξήγαγε αμερικανικό κρατικό εργαστήριο. Την είδηση έκανε γνωστή με άρθρό της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα που έχουν γνώση του απόρρητου εγγράφου. 

Κορωνοϊός: «Δημιούργημα Κινέζων επιστημόνων - Προσπάθησαν να το κρύψουν»

Η έκθεση καταρτίστηκε τον Μάιο του 2020 από το Lawrence Livermore National Laboratory στην Καλιφόρνια. Το State Department αναφέρθηκε στα αποτελέσματά της έρευνας αυτής στην έκθεσή του για την προέλευση της πανδημίας που δημοσιεύθηκε τους τελευταίους μήνες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνεται στη WSJ.

Η εκτίμηση των επιστημόνων του Lawrence Livermore βασίστηκε στη γονιδιακή ανάλυση του κορωνοϊού, σύμφωνα με την εφημερίδα. Το αμερικανικό εργαστήριο πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει το άρθρο της WSJ.

Έκθεση ΠΟΥ: Το πιθανότερο είναι ο κορωνοϊός να μεταδόθηκε από κάποιο ζώο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τον Μάιο ότι έχει ζητήσει από τους συμβούλους του να βρουν απαντήσεις στο ζήτημα της προέλευσης του SARS-CoV-2.  Οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών εξετάζουν δύο πιθανά σενάρια: ότι ο ιός προήλθε από ατύχημα σε εργαστήριο ή από την επαφή ενός ατόμου με ένα μολυσμένο ζώο, όμως δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα, είχε δηλώσει ο Μπάιντεν. 

Κορωνοϊός: Ενδείξεις ότι ο ιός προήλθε από ατύχημα σε εργαστήριο της Ουχάν

Μια απόρρητη έκθεση αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών που κυκλοφόρησε όταν ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Τραμπ ανέφερε ότι τρεις ερευνητές στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν αρρώστησαν τον Νοέμβριο του 2019 και χρειάστηκε να νοσηλευθούν, έχουν δηλώσει αμερικανικές κυβερνητικές πηγές. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει την Κίνα ότι δεν είναι διαφανής σε ό,τι αφορά στην προέλευση του κορονωϊού, μια κατηγορία την οποία αρνείται το Πεκίνο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top