Τουρκία: Βομβάρδισε πρόσφυγες στο Βόρειο Ιράκ - Οργισμένη απάντηση από ΗΠΑ

Πλησιάζει η συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τους βομβαρδισμούς των Τούρκων σε καταυλισμό προσφύγων στο Βόρειο Ιράκ. 

Η Αμερικανική πλευρά εκφράζει για ακόμα μια φορά την έντονη δυσαρέσκεια της για επιθετικές ενέργειες από την πλευρά της Άγκυρας. Αυτή τη φορά ο Λευκός Οίκος καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή τουρκική επιδρομή κοντά σε καταυλισμό στο Βόρειο Ιράκ που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

ΗΠΑ: Βουλευτές ζητούν από τον Ερντογάν να λογοδοτήσει για την Αγία Σοφία

Η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Λίντα Τόμας Γκριν με ανάρτησή της στο Twitter, έστειλε μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση. «Έχω ξεκαθαρίσει στους Τούρκους αξιωματούχους ότι οποιαδήποτε επίθεση κατά άμαχου πληθυσμού στον προσφυγικό καταυλισμό του Μακχμούρ αποτελεί παράβαση του ανθρωπιστικού και Διεθνούς δικαίου. Είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι για την έξαρση βίας κοντά στον καταυλισμό και καλούμε όλες τις πλευρές να σεβαστούν τα δικαιώματα των προσφύγων» έγραψε. 

Μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα με συνεχόμενες επιπλήξεις των Αμερικανών προς την Τουρκία σε λίγες ημέρες θα γίνει η συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top