ΗΠΑ: Βουλευτές ζητούν από τον Ερντογάν να λογοδοτήσει για την Αγία Σοφία

«Πρόκειται περί αθλιότητας του Σουλτάνοτ»

Να λογοδοτήσει ο Ερντογάν για την Αγία Σοφία ζητούν βουλευτές στις Ηνωμένες Πολιτείες, με επιστολή - κόλαφο στην επιτροπή για τη Διεθνή Ελευθερία Θρησκειών.

Πρόκειται για μια διακομματική πρωτοβουλία των Ελληνοαμερικανών Βουλευτών Γκας Μπιλιράκη και Τζον Σαρμπάνη, την οποία όμως στηρίζει σύσσωμο το Αμερικανικό Κογκρέσο τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αγία Σοφία: Το σόου του Ερντογάν με φωτορυθμικά και επιγραφή «1453»

Επί της ουσίας, ζητούν από την επιτροπή για τις θρησκευτικές ελευθερίες, να καταστήσει τον Σουλτάνο υπόλογο για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθεριών. Η επιστολή καταδικάζει την αυθαίρετη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και ζητά άμεσα την προστασία της ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μιλώντας στο Star ο Τζον Σαρμπάνης έκανε λόγο και για την συνεχή παραβίαση εκ μέρους της Τουρκίας των θρησκευτικών ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριάρχη ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά «πρόκειται περί αθλιότητας του Ερντογάν να συνεχίζει να μην αναγνωρίζει το καθεστώς και την ταυτότητα του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη κάτι που επίσης δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο». 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top