Αγία Σοφία: Το σόου του Ερντογάν με φωτορυθμικά και επιγραφή «1453»

Έτσι γιόρτασε η Τουρκία τα 568 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Σε νέο σόου προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος με έναν κακόγουστο συνδυασμό φωτορυθμικών και προκλητικών μηνυμάτων πάνω από την Αγία Σοφία. Με αυτό τον τρόπο επέλεξε η Τουρκία να «γιορτάσει» τα 568 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Αγιά Σοφιά: Εικόνες εγκατάλειψης έναν χρόνο μετά τη μετατροπή της σε τζαμί

/p>

Κατά τη διάρκεια της «εκδήλωσης» ακούστηκε και μήνυμα «ευχαριστούμε τον προεδρο Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί», ενώ λίγο αργότερα πάνω από το βυζαντινό μνημείο εμφανίστηκε ξαφνικά, μέσω οπτικοακουστικής τεχνολογίας, ο Μωάμεθ ο Πορθητής και επιγραφή 1453.

 

Και όλα αυτά έγιναν λίγες ώρες πριν από την σημερινη επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα.

Τσαβούσογλου: Πρόκληση με το «καλημέρα» - Μίλησε για «τουρκική μειονότητα»

«Ο Μωάμεθ είπε ότι η Κωνσταντινούπολη σίγουρα θα κατακτηθεί», διαμηνύει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ το κείμενό του συνοδεύει εικόνα της Αγίας Σοφίας που έχει μετατραπεί σε τζαμί.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, μιλά για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, αναφέροντας: «Χρόνια πολλά για την 568η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μιας από τις πιο λαμπρές νίκες στην ιστορία μας. Τιμούμε τον Μωάμεθ τον Πορθητή και τον ένδοξο στρατό του, που πρόσθεσε αυτή την μοναδική πόλη στην πολιτιστική μας κληρονομιά, με έλεος και σεβασμό».

ΥΠΕΞ: Αυστηρή απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου

«Τιμούμε τον σουλτάνο Μωάμεθ, ο οποίος με την ευλογία του προφήτη κληροδότησε τον πολιτισμό στη μοναδική αυτή πόλη. Ο Μωάμεθ είπε ότι ‘η Κωνσταντινούπολη σίγουρα θα κατακτηθεί. Τι σπουδαίος στρατηγός ο στρατηγός που θα την κατακτήσει, πόσο μεγάλος στρατός είναι αυτός ο στρατός», προσθέτει. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top