Τσαβούσογλου: Πρόκληση με το «καλημέρα» - Μίλησε για «τουρκική μειονότητα»

Δεν έχασε καιρό με το που πάτησε στην Ελλάδα

Δεν πρόλαβε να φτάσει στη Θράκη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ξεκίνησε τις προκλήσεις, κάνοντας και πάλι λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη δυτική Θράκη. 

Τσαβούσογλου

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή

Έφτασε στην Αλεξανδρούπολη ο Τσαβούσογλου

Σε ανάρτησή τους στο Twitter ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε πως βρίσκεται στην Ελλάδα για να συναντήσει μέλη της «τουρκικής μειονότητας» στη δυτική Θράκη και ότι θα πραγματοποιήσει συνομιλίες περί διμερών σχέσεων. 

 

 

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έφτασε στη χώρα μας σχεδόν μία ώρα νωρίτερα από το αναμενόμενο, πήγε στο τουρκικό προξενείο, συνοδευόμενος από τους άνδρες ασφαλείας του, διπλωμάτες και πολλούς δημοσιογράφους. 

τουρκικό προξενείο

Το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή

Στην Ελλάδα σήμερα ο Τσαβούσογλου: Δυσαρέσκεια από τους Πομάκους

Εκεί είχε επαφές με τον πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου και με τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ. 

Επίσκεψη Τσαβούσογλου: Μένει εντός Κομμοτηνής - «Ανεπιθύμητος» στη Θράκη

«Το έργο των Μουφτήδων συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση και ενίσχυση της ενότητας και αλληλεγγύης της τουρκικής μειονότητας», σχολίασε στο Τwitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που φωτογραφήθηκε μαζί με Σερήφ και Μετέ.

 

 

Την ώρα που ο Τσαβούσογλου συνομιλούσε με τους ψευτομουφτήδες, δημοσιογράφοι και συνεργεία τουρκικών ΜΜΕ, πραγματοποιούσαν σύντομη περιήγηση στην Κομοτηνή, με υπάλληλο του τουρκικού προξενείου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε δύο στάσεις εκτός προγράμματος, μιλώντας με πολίτες που βρέθηκαν στον δρόμο για να δουν την αυτοκινητοπομπή του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open είπε στους κατοίκους ότι η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό της μειονότητας, προσθέτοντας παράλληλα πως τα δικαιώματα της μειονότητας είναι ένα πανανθρώπινο ζήτημα.

Στη συνέχεια μετέβη στο Μειονοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κομοτηνής «Τζελάλ Μπαγιάρ» όπου συνομίλησε με μέλη της Σχολικής Επιτροπής και αντιπροσωπεία μαθητών.

μειονοτικό σχολείο Κομοτηνή

Ο Μεβλούτ Ταβούσογλου επισκέφθηκε το μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής

Αμέσως μετά μετέβη στον οικισμό Θάμνα, έξω από την Κομοτηνή και παρακάθισε σε γεύμα με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.

γεύμα Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών παρακάθισε σε γεύμα στο χωριό Θάμνα

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του στην Κομοτηνή είναι ο τάφος του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ και περίπου στις 4μ.μ. ο κ. Τσαβούσογλου αναμένεται να αναχωρήσει αεροπορικώς από την Αλεξανδρούπολη για την Αθήνα.

Το βράδυ θα δειπνήσει στην Αθήνα με τον Νίκο Δένδια, ενώ το πρωί της Δευτέρας θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Λίγο πριν την άφιξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, η Άγκυρα, ακολουθώντας τις γνωστές πρακτικές της, εξέδωσε NAVTEX για θαλάσσιες έρευνες στην περιοχή ανάμεσα από Χίο και Σάμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top