Στην Ελλάδα σήμερα ο Τσαβούσογλου: Δυσαρέσκεια από τους Πομάκους

Τα θέματα που θα βάλει στην ατζέντα των συζητήσεων με τον Ν. Δένδια

Στην Ελλάδα θα βρεθεί σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στη χώρα μας από τη Θράκη. 

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα φτάσει στην Αλεξανδρούπολη το μεσημέρι μαζί με πολυπληθή συνοδεία και αποστολή δημοσιογράφων, οι οποίοι θα καλύψουν την επίσκεψή του στη Θράκη και την Αθήνα. 

Τα μέτρα ασφάλειας στη Θράκη είναι δρακόντεια. Το πρόγραμμα του κ. Τσαβούσογλου δεν είναι επίσημο, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, θα επισκεφθεί το μειονοτικό  λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ. 

Το λύκειο  φέρει το όνομα του τρίτου προέδρου της Τουρκίας και εγκαινιάστηκε το 1951 από τον ίδιο τον Τζελάλ Μπαγιάρ γι’ αυτό και φέρει το όνομά του. 

Είναι πολύ πιθανό να κάνει κάποιες δηλώσεις, ενδεχομένως για να μετριάσει το στραπάτσο που υπέστη στην Άγκυρα από τον Νίκο Δένδια. 

Η περιοδεία του κ. Τσαβούσογλου περιορίζεται μόνο εντός Κομοτηνής, καθώς όπως όλα δείχνουν θα αποφύγει την επίσκεψη στα Πομακοχώρια της Ξάνθης, όπου οι Πομάκοι τον έχουν χαρακτηρίσει persona non grata.

Σήμερα το απόγευμα ο  κ. Τσαβούσογλου θα φτάσει στην Αθήνα, όπου θα δειπνήσει ιδιωτικά με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. 

Τσαβούσογλου: Τη Δευτέρα η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το πρωί της Δευτέρας θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Στη συνέχεια θα γίνει συνάντηση των διπλωματικών αποστολών των δύο χωρών στο υπουργείο Εξωτερικών και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου προς τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων Ελλάδας και Τουρκίας χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα πετάξει για την Άγκυρα, όπου θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ερντογάν και θα ενημερώσει για τις επαφές του στην Ελλάδα.

Σαμπάχ: Τα επτά ζητήματα που θα θέσει ο Τσαβούσογλου

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτός από το αίτημα για συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 14 Ιουνίου στο περιθώριο του ΝΑΤΟ, θα φέρει μαζί του και άλλα επτά ζητήματα τα οποία θα θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων με το Νίκο Δένδια.

Συγκεκριμένα τα επτά ζητήματα, όπως τα παραθέτει η«Σαμπάχ», είναι:

  • ΑΟΖ σε διαφιλονικούμενες περιοχές στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο
  • Υφαλοκρηπίδα
  • Αποτελέσματα συνομιλιών για το Κυπριακό στη Γενεύη
  • Υποστήριξη Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις
  • Άσχημες πρακτικές της Ελλάδας κατά των μεταναστών και επαναπροωθήσεις
  • Ζητήματα της ‘τουρκικής’ μειονότητας στη δυτική Θράκη
  • Η πρόταση της Τουρκίας για διεθνή διάσκεψη για την ανατ. Μεσόγειο
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top