Αγιά Σοφιά: Εικόνες εγκατάλειψης έναν χρόνο μετά τη μετατροπή της σε τζαμί

Βρωμιά, σπασμένα πόμολα και εκτεθειμένα καλώδια

Εικόνες εγκατάληψης της Αγίας Σοφίας μετά τη μετατροπή της σε τζαμί. Βίντεο: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Σε κακή κατάσταση είναι η Αγιά Σοφιά σχεδόν ένα χρόνο μετά από την μετατροπή της σε τζαμί από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Μετά από τις πανηγυρικές εικόνες με την προσευχή των μουσουλμάνων μέσα στο ορόσημο της Ορθοδοξίας, οι εικόνες που αντικρίζει κάποιος στο μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς είναι αποκαρδιωτικές. 

Παντού υπάρχει σκόνη και βρωμιά, ειδικά στις παπουτσοθήκες, όπου οι πιστοί βάζουν τα υποδήματά τους για να μπουν στον χώρο και να προσευχηθούν. 

 

 

Πόμολα 1.500 ετών στην κεντρική πύλη του ναού έχουν διαλυθεί, ενώ καλώδια κρέμονται και είναι εκτεθειμένα, ενώ οι ταμπέλες είναι τυπωμένες σε χαρτί Α4 για να ξεχωρίζουν τους χώρους οι πιστοί που μπαίνουν στον ναό. 

Οι εικόνες εγκατάλειψης κάνουν τον γύρω των social media, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που εξοργίζονται με το πώς είναι σήμερα η Αγιά Σοφιά. 

«Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζει κάποιος. Αντί να το κάνετε το πιο όμορφο τζαμί στον κόσμο, ενεργείτε σαν να είναι ένα τζαμί δεύτερης κατηγορίας» κατήγγειλε ένας εξ αυτών στο Twitter.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top