Τζόνσον: «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τη διαχείρηση της πανδημίας»

Τι απάντησε στον Ντόμινικ Κάμινγκς και τις κατηγορίες

Η Μεγάλη Βρετανία γέμισε καρδιές, τιμώντας τα θύματα από την πανδημία.

Την πλήρη ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία ανέλαβε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, εκφράζοντας μάλιστα την ειλικρινή του λύπη για τα δεινά που προκάλεσε η υγειονομική κρίση.

Αποκάλυψη για τον Μπόρις Τζόνσον: «Αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται»

Ο βρετανός πρωθυπουργός απάντησε από το κοινοβούλιο στην κατάθεση του πρώην συμβούλου του Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος κατηγόρησε τον Τζόνσον και την κυβέρνησή του για παταγώδη αποτυχία στην διαχείριση της επιδημίας πριν προχωρήσει σε μία γενικότερης πολιτικής αξίας δήλωση: «Ο Μπόρις Τζόνσον ως πρωθυπουργός στην Ντάουνινγκ Στριτ, είναι παλαβό!».

Μπόρις Τζόνσον: Στο «μικροσκόπιο» οι πολυτελείς διακοπές του στην Καραϊβική

Αλλά επιμένω στην θέση μου ότι η κυβέρνηση ενήργησε με την πρόθεση να σώσει ζωές και να προστατεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας  και ακολουθώντας λαμπρές επιστημονικές συμβουλές. Αυτό ακριβώς κάναμε

Ο Bρετανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Ντόμινικ Κάμινγκς σύμφωνα με τις οποίες, ο Μπόρις Τζόνσον δεν αντελήφθη την σοβαρότητα της κατάστασης στα πρώτα στάδια της επιδημίας, αντιμετώπισε την Covid-19 ως «τρομακτικό παραμύθι» και στην συνέχεια, περιστοιχισμένος από ανίκανους συνεργάτες απέτυχε να λάβει εγκαίρως μέτρα, ενώ η χώρα ήταν απολύτως απροετοίμαστη και δεν διέθετε σχέδιο αντιμετώπισης της επιδημίας.

Απέρριψε, ωστόσο, τις κατηγορίες του πρώην συμβούλου του για την αποτυχία στην διαχείριση της κρίσης, δηλώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί αξιόπιστα να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι επέδειξε εφησυχασμό σε οποιαδήποτε στιγμή. Ο Μπόρις Τζόνσον αναφερόταν στον στόχο της «συλλογικής ανοσίας» που είχε υιοθετήσει αρχικά η βρετανική κυβέρνηση για να υπαναχωρήσει στην συνέχεια μπροστά στις προειδοποιήσεις ότι η επιλογή αυτή θα οδηγούσε σε εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους.

Μπόρις Τζόνσον κορωνοϊός

Την πλήρη ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία ανέλαβε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. ap images

Σημειώνεται ότι με 128.000 νεκρούς, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η περισσότερο πληγείσα από την υγειονομική κρίση χώρα της Ευρώπης. Μετά τις καθυστερήσεις στη λήψη  δραστικών μέτρων κατά της επιδημίας, η κυβέρνηση Τζόνσον επένδυσε στην μαζική εμβολιαστική εκστρατεία, χάρη στην οποία η κατάσταση βελτιώθηκε έπειτα και από τα διαδοχικά lockdown.

Όμως, η διάδοση του ινδικού στελέχους του ιού απειλεί να υπονομεύσει την άρση των τελευταίων περιοριστικών μέτρων στην Αγγλία που έχει ορισθεί για την 21η Ιουνίου.

Τι κατήγγειλε ο Ντόμινικ Κάμινγκς για την πανδημία στη Μ. Βρετανία 

Ντόμινικ Κάμινγκς

Οι καταγγελίες του Ντόμινικ Κάμινγκς για τη διαχείριση της πανδημίας στη Μεγάλη Βρετανία έφεραν τα πάνω κάτω στη χώρα. ap images

«Άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από την Covid-19 στέλνονταν από τα νοσοκομεία σε κέντρα φροντίδας χωρίς προηγουμένως να υποβάλλονται σε τεστ, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωνε ότι γίνονταν διαγνωστικά τεστ, γελοιοποιώντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι τα κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων είναι θωρακισμένα, κατήγγειλε ο Ντόμινικ Κάμινγκς συνεχίζοντας την κατάθεσή του ενώπιον επιτροπής της βρετανικής βουλής, εξαπολύωντας πυρά κατά του υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Πιστεύω ότι ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ έπρεπε να έχει απολυθεί για τουλάχιστον 15, 20 λόγους, στους οποίους περιλαμβάνεται ότι έλεγε ψέματα πολλές φορές από συνεδρίαση σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και δημόσια

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς δήλωσε ότι είπε ο ίδιος στον Τζόνσον να απολύσει τον Χάνκοκ. Όταν του ζητήθηκαν παραδείγματα για τα ψέματα του υπουργού Υγείας, ανέφερε τις διαβεβαιώσεις του Χάνκοκ ότι όλοι οι ασθενείς είχαν την φροντίδα που χρειάζονταν κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος της επιδημίας. Ομως, αυτό ερχόταν σε αντίθεση με την ενημέρωση από τους ειδικούς της κυβέρνησης που έλεγαν ότι ορισμένοι ασθενείς δεν ελάμβαναν την αναγκαία φροντίδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top