Μπόρις Τζόνσον: Στο «μικροσκόπιο» οι πολυτελείς διακοπές του στην Καραϊβική

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εμφανίζεται μπλεγμένος σε διάφορες υποθέσεις

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει δεχθεί έντονη κριτική για τις πολιτικές και τα lockdown που έχει εφαρμόσει/ Βίντεο από διαδηλώσεις στη Βρετανία (Reuters)

Την διεξαγωγή έρευνας για τις πολυτελείς διακοπές του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον στην Καραϊβική μετά την νίκη του στις εκλογές του 2019 ανακοίνωσε η αρχή που είναι αρμόδια για την εποπτεία της τήρησης των κανόνων του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον και η μνηστή του Κάρι Σίμοντς πέρασαν τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς στο ιδιωτικό νησί Μουστίκ του αρχιπελάγους των Γρεναδίνων.

Αποκάλυψη για τον Μπόρις Τζόνσον: «Αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται»

Στην δήλωση του Πόθεν Εσχες που είχε καταθέσει ο Μπόρις Τζόνσον ως βουλευτής αναφερόταν ότι οι διακοπές αυτές, κόστους 15.000 λιρών, του προσφέρθηκαν από τον επιχειρηματία Ντέιβιντ Ρος, χορηγό του Συντηρητικού Κόμματος.

Ομως ο επιχειρηματίας αρνήθηκε, αρχικά, ότι κατέβαλε αυτό το ποσόν, πριν ανασκευάσει τις δηλώσεις του μέσω εκπροσώπου του για να πει ότι επρόκειτο για προσφορά σε είδος.

Μπόρις Τζόνσον: «Τον αποκαλούσα Μέγα Αλέξανδρο» λέει η πρώην ερωμένη του

Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει βεβαιώσει ότι όλα έχουν δηλωθεί με τον προσήκοντα τρόπο.

Η αποκάλυψη γίνεται την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον εμφανίζεται αναμεμειγμένος σε διάφορες υποθέσεις που εκθέτουν τις πολύ στενές σχέσεις ανάμεσα στην εξουσία και τα ιδιωτικά συμφέροντα, όπως η υπόθεση της ανακαίνισης του πρωθυπουργικού διαμερίσματος που αποτελεί επίσης αντικείμενο έρευνας.

Μπόρις Τζόνσον: Έρευνα για την ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας

Παρά τα σκάνδαλα, το Συντηρητικό Κόμμα βγήκε ενισχυμένο από τις τοπικές εκλογές της 6ης Μαΐου στην Αγγλία, έχοντας αποσπάσει από το Εργατικό Κόμμα το ιστορικό προπύργιό τους του Χάρτλπουλ στην βορειοανατολική Αγγλία.

Μπόρις Τζόνσον: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top