Αποκάλυψη για τον Μπόρις Τζόνσον: «Αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται»

Η κυβέρνηση διαψεύδει το δημοσίευμα της Daily Mail

Διαδηλώσεις στο Λονδίνο κατά της πολιτικής του lockdown

Ο Μπόρις Τζόνσον προτιμούσε να αφήσουν «τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες», παρά να κηρύξει ένα τρίτο lockdown, ακολουθώντας τις επίμονες συστάσεις των ειδικών.

«Όχι άλλα γα..μένα lockdown, αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες», είχε δηλώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός τον περασμένο Οκτώβριο, κατά την διάρκεια σύσκεψης στη Ντάουνινγκ Στριτ, μετά την επιβολή ενός δεύτερου lockdown στη Βρετανία, τη χειρότερα πληγείσα από την πανδημία χώρα της Ευρώπης.

Μ. Βρετανία: «Ανοσία της αγέλης» από 12 Απριλίου δείχνει μοντέλο του UCL

Η αποκάλυψη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Daily Mail και διαψεύσθηκε «κατηγορηματικά» από τον Βρετανό υπουργό Άμυνας, Μπέν Ουάλας, ο οποίος τόνισε ότι ο Μπόρις Τζόνσον «ήταν προσηλωμένος στην αντιμετώπιση της Covid-19».

Ο Μπόρις Τζόνσον με μικρά κοριτσάκια

Ο Μπόρις Τζόνσον κατηγορείται ότι προτιμούσε χιλιάδες πτώματα παρά ένα τρίτο lockdown

Όμως η εφημερίδα, που δημοσίευσε κατ΄ αποκλειστικότητα την εκρηκτική αποκάλυψη, απαντά ότι τα πρόσωπα που άκουσαν με τα αυτιά τους τις φράσεις αυτές του Βρετανού πρωθυπουργού επιμένουν στους ισχυρισμούς τους.

Ο Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει εδώ και λίγες ημέρες σειρά κατηγοριών στον Τύπο για θέματα που ξεκινούν από τη χαώδη, αλλοπρόσαλλη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και φθάνουν μέχρι τη χρηματοδότηση της διακόσμησης του πρωθυπουργικού διαμερίσματος, διακόσμηση που ήταν επιθυμία της πρωθυπουργικής μνηστής Κάρι Σίμοντς.

Κορωνοϊός: Οι Βρετανοί ενδέχεται να μην κάνουν φέτος καλοκαιρινές διακοπές

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ντάουνινγκ Στριτ κατηγόρησε τον απομακρυνθέντα κορυφαίο πρωθυπουργικό σύμβουλο Ντόμινικ Κάμινγκς για ορισμένες διαρροές σχετικά με τον Μπόρις Τζόνσον. Ο άνθρωπος ο οποίος υπήρξε ο αρχιτέκτονας της καμπάνιας του Brexit, το πρόσωπο που έφερε τον Τζόνσον μέχρι τον πρωθυπουργικό θώκο, αρνήθηκε την Παρασκευή ότι είναι η πηγή των διαρροών και ανταπέδωσε λέγοντας ότι είναι ανίκανος και ότι στερείται ακεραιότητας.

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς

Ο Ντομινίκ Κάμινγκς, ο οποίος κατηγορείται για τις διαρροές για τον Μπόρις Τζόνσον, είναι αυτός που συνέβαλε ώστε να εκλεγεί πρωθυπουργός της Βρετανίας

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς κατηγόρησε συγκεκριμένα τον Μπόρις Τζόνσον ότι σχεδίασε να ζητήσει από χορηγούς του Συντηρητικού Κόμματος να χρηματοδοτήσουν το όραμα της Κάρι Σίμοντς για την ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας και χαρακτήρισε τα σχέδια αυτά «ανήθικα, ανόητα, εν δυνάμει παράνομα και σχεδόν σίγουρα παραβίαση των κανόνων της δημοσιοποίησης των πολιτικών δωρεών».

Βρετανία: Ξεχύθηκαν στις παμπ οι κάτοικοι του Λονδίνου

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι όλες οι δωρεές και τα δώρα δηλώνονται κανονικά και ότι δε χρησιμοποιήθηκαν χορηγίες προς το κόμμα για την χρηματοδότηση της ανακαίνισης.

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς αναμένεται να εκμεταλλευθεί την κατάθεσή του ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Κοινοτήτων τον επόμενο μήνα για να κατηγορήσει τον Μπόρις Τζόνσον για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης.

Ήδη το Σαββατοκύριακο έγραψε στο Twitter ότι η αποτυχία έγκαιρης εφαρμογής ταξιδιωτικών περιορισμών στη Βρετανία είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τη χώρα, προκαλώντας χιλιάδες θύματα της επιδημίας.

Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον τον τελευταίο καιρό δέχεται επίθεση, τόσο για τους χειρισμούς του στην πανδημία, όσο και για σπατάλες της καλής του

Πρόσωπα του περιβάλλοντος του Ντόμινικ Κάμινγκς προειδοποιούν ότι ο πρώην στρατηγικός σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον έχει τις ηχητικές καταγραφές όλων των ευαίσθητων συνομιλιών στη Ντάουνινγκ Στριτ με υπουργούς και αξιωματούχους.

Συνεργάτης του διαβεβαιώνει ότι φεύγοντας πέρυσι από το πρωθυπουργικό γραφείο πήρε μαζί μεγάλο όγκο ντοκουμέντων, ανάμεσά τους και ηχητικό υλικό. 

«Ο Ντομ έχει τεράστιο όγκο ηχητικού υλικού. Είναι τρελοί να ξεκινούν πόλεμο μαζί του, γιατί είναι ικανός να υποστηρίξει με αποδείξεις πολλούς από τους ισχυρισμούς του», δήλωσε πρόσωπο του περιβάλλοντος του Κάμινγκς.

Ο Κάμινγκς φεύγει με φακέλους από τη Ντάουνινγκ Στριτ

Ο Κάμινγκς αποχωρώντας από την Ντάουνιγκ Στριτ φέρεται να πήρε μαζί του σημαντικούς φακέλους και ηχητικό υλικό που καίνε τον Μπόρις Τζόνσον.

«Έλεγε στους συμβούλους συνεχώς να κάνουν ηχητικές καταγραφές - συνομιλίες με αξιωματούχους. Έχει ,επίσης, κρατήσει μεγάλο μέρος της αλληλογραφίας του», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top