Κορωνοϊός: Οι Βρετανοί ενδέχεται να μην κάνουν φέτος καλοκαιρινές διακοπές

Πιθανό να αναβληθούν ακόμα και τα ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας

Αυστηροί κανόνες ισχύουν για τους Βρετανούς που επιστρέφουν από το εξωτερικό. AP Hub Video

Οι καλοκαιρινές διακοπές για τους Βρετανούς φαίνεται ότι μάλλον θα καθυστερήσουν, καθώς η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι ακόμη και οι διαμονές θα μπορούσαν να απειληθούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί.

Μ.Βρετανία: Πιστοποιητικά εμβολιασμού για τους πολίτες

Μετά τις εκτιμήσεις αξιωματούχων ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό ενδέχεται να μην είναι δυνατά κατά τη διάρκεια του 2021, ο υπουργός μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκραντ Σάπς, είπε ότι ακόμη και ένα ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας ενδέχεται να μην είναι εφικτό στην παρούσα φάση.

Βρετανία: Χρέωση 1.750 λιρών στους ταξιδιώτες για την καραντίνα τους

Η είδηση αυτή ήρθε λίγο μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, σύμφωνα με τις οποίες οι αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο που λένε ψέματα ότι φτάνουν από χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη» λίστα της χώρας, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών ή πρόστιμο 10.000 £ (13.800 $).

«Μέχρι να δούμε πώς θα πάει η κατάσταση μετά το lockdown, την οποία δε μπορούμε να γνωρίζουμε μέχρι να έχουμε περισσότερα δεδομένα, περισσότερες πληροφορίες και για τα εμβόλια, μην προχωρήσετε και κάνετε κράτηση για διακοπές», δήλωσε ο Σαπς κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο BBC την προηγουμένη Τετάρτη.

Κορωνοϊός: Η Βρετανία θα παρέχει πιστοποιητικά εμβολιασμού

Η Βρετανία θα παρέχει πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για τους πολίτες της αν αυτά ζητούνται από άλλες χώρες, αν και δεν σχεδιάζει να τα εισαγάγει για χρήση στο εσωτερικό.

Όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός που είναι αρμόδιος για θέματα εμβολιασμού, Νάντιμ Ζαχάουι, η χώρα θα προβεί σε αυτή την απόφαση εφόσον και άλλες χώρες ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει την εσωτερική χρήση διαβατηρίων εμβολιασμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top