Αεροπειρατεία Λευκορωσία: Το πρώτο μήνυμα της φίλης του Προτάσεβιτς

Καταβεβλημένη η σύντροφος του δημοσιογράφου μετά τη σύλληψή της

Το πρώτο μήνυμα της συντρόφου του Προτάσεβιτς μετά τη σύλληψή της. Βίντεο: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Με το βλέμμα χαμηλωμένο κι εμφανώς καταβεβλημένη η σύντροφος του αντιφρονούντα δημοσιογράφου, Σοφία, μίλησε για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή της στην κάμερα. Οι γονείς του κοριτσιού αλλά και του Προτάσεβιτς κάνουν έκκληση να απελευθερωθούν τα παιδιά τους από τον δικτάτορα Λουκασένκο. 

Λευκορωσία: Συνέλαβαν και την κοπέλα του Ρομάν Προτάσεβιτς

Η 23χρονη Ρωσίδα σύντροφος του Ρομάν Προτάσεβιτς Σαπέγκα Σοφία Αντρέεβνα δεν θυμίζει σε τίποτα το γελαστό κορίτσι που ήταν πριν συλληφθεί στο Μινσκ. Μιλά μηχανικά, δεν κοιτά την κάμερα και δείχνει σαν να απαγγέλει ποίημα που της υπαγόρευσε άλλος. 

Λευκορωσία: Το πρώτο βίντεο του Προτάσεβιτς μετά τη σύλληψή του

Στις 23 Μαΐου 2021 πέταξα στην ίδια πτήση με τον Ρομάν Προτάσεβιτς. Επίσης, είμαι συντάκτρια του καναλιού του Telegram «Μαύρο βιβλίο της Λευκορωσίας» το οποίο δημοσιοποιεί προσωπικές πληροφορίες για αξιωματούχους των Εσωτερικών Υποθέσεων. 

Οι γονείς της ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι το κοριτσάκι τους παραμένει αιχμάλωτο του δικτάτορα Λουκασένκο.

«Αυτό ήταν ένα συνηθισμένο ταξίδι αναψυχής. Ελπίζω να μην θεωρηθεί ένοχη ή κάτι τέτοιο. Αυτές είναι απλώς λάθος συνθήκες, ήταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Είναι πολύ δυνατό κορίτσι από ηθικής άποψης. Θα το περάσει, θα το καταλάβει, είμαι σίγουρη. Έχει κότσια και πολύ ξεχωριστό χαρακτήρα», ανέφερε η μητέρα της. 

αεροπειρατεία Λευκορωσία

Η Σαπέγκα Σοφία Αντρέεβνα με τη μητέρα της.

Το τελευταίο μήνυμα του Προτάσεβιτς στην Αθήνα

Ο Προτάσεβιτς όσο ήταν στην Αθήνα υποπτευόταν ότι τον παρακολουθούσαν. Το έγραψε σε μήνυμα προς έναν φίλο του, λίγο πριν αναχωρήσει από το Ελευθέριος Βενιζέλος: 

LOL... φαίνεται πως υπηρεσίες ασφαλείας με ακολουθούν στο αεροδρόμιο. Προσπάθησαν μάλιστα να φωτογραφήσουν και τα έγγραφά μου. Δεν είμαι σίγουρος αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ύποπτο

Αμετανόητος ο Λουκασένκο, στην πρώτη του αντίδραση μετά την κρατική αεροπειρατεία τα βάζει με τους δήθεν «εχθρούς» του και δεν αναφέρει ούτε κουβέντα για απελευθέρωση του Προτάσεβιτς. 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top