Μέση Ανατολή: Πάνω από 10.000 Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Δραματική έκκληση από τον ΟΗΕ

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την ένταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

Μαίνονται οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, ενώ οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό συνεχίζονται. Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ αναφέρει ότι περίπου 10.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην περιοχή.

Ελληνίδα στο Ισραήλ: «Έχουμε ένα λεπτό να τρέξουμε στο καταφύγιο»

Όπως επισημαίνει ο οργανισμός, οι ξεριζωμένοι τρέχουν να βρουν καταφύγιο σε σχολεία, τεμένη και σε άλλα μέρη εν μέσω μάλιστα και της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού, με περιορισμένη πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα, είδη υγιεινής και υπηρεσίες υγείας. Τα νοσοκομείο και οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης εξαρτώνται από ηλεκτρικό ρεύμα, που θα εξαντληθεί την Κυριακή.

Λωρίδα της Γάζας: Τι συμβαίνει μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

πόλεμος

Το Γραφείο του ΟΗΕ τόνισε πως οι ισραηλινές αρχές και οι παλαιστινιακές ομάδες πρέπει αμέσως να επιτρέψουν στον ΟΗΕ και σε ανθρωπιστικούς εταίρους του να φέρουν καύσιμα, τρόφιμα και ιατρικά εφόδια και να αναπτύξουν ανθρωπιστικό προσωπικό, ενώ επανέλαβε την έκκληση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες για άμεση αποκλιμάκωση στη Γάζα και το Ισραήλ.

Ισραήλ - Παλαιστίνη

Σύμφωνα με τους τελευταίους απολογισμούς, τουλάχιστον 122 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 31 παιδιών και 20 γυναικών, έχουν σκοτωθεί και 900 άλλοι έχουν τραυματιστεί στη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας.

Εννέα Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί, οκτώ από αυτούς σε επιθέσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα. 

πόλεμος Μέση Ανατολή
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top