Παγκόσμιο ρεκόρ: Ποια χώρα κατάφερε να εμβολιάσει όλο τον ενήλικο πληθυσμό

Μέσα σε ένα μήνα 7.392 άνθρωποι έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίου

σημαίες στο νησί Ναουρού

Δεν είναι το Ισραήλ, που σημείωσε ρεκόρ εμβολιασμών, αλλά ένα μικρό νησί του Ειρηνικού Ωκεανού που κατάφερε να εμβολιάσει τουλάχιστον με μία δόση, όλο τον ενήλικο πληθυσμό του.

Ο λόγος για το Ναουρού, μια μικρή χώρα από τις σπάνιες παγκοσμίως που δεν κατέγραψε κρούσματα κορωνοϊού.

Εμβόλιο Covid-19: Ξεπέρασαν το ένα δις οι εμβολιασμοί παγκοσμίως

Μέσα σε ένα μήνα 7.392 άνθρωποι έλαβαν μία πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, δηλαδή περίπου το 108% του ενήλικου πληθυσμού του νησιού. Στον αριθμό περιλαμβάνονται και οι αλλοδαποί που ζουν εκεί.

«Η ομάδα δράσης που έχει αναλάβει τη μάχη κατά του κορωνοϊού είναι ικανοποιημένη για αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ και ευχαριστεί τους κατοίκους που συνέβαλαν ώστε το Ναουρού να παραμείνει ένα μέρος χωρίς Covid-19», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

Στιγμιότυπο από τη ζωή στο Ναουρού- φωτογραφία ΑΡ

Στιγμιότυπο από τη ζωή στο Ναουρού- φωτογραφία ΑΡ

Ο πρόεδρος της task force Κίρεν Κέκε παραδέχθηκε ότι η μικρότερη χώρα παγκοσμίως είχε την τύχη να διαθέτει επαρκή αριθμό εμβολίων για το σύνολο του ενήλικου πληθυσμού της, προσθέτοντας όμως ότι θα συνεχιστεί η διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό.

Τα δύο χωριά της Ελλάδας που είναι «Covid free» εδώ και 12 μήνες

«Με την άφιξη κάθε ταξιδιώτη παραμένει ο κίνδυνος να εισέλθει ο κορωνοϊός στο Ναουρού και τα πρόσφατα γεγονότα στην Παπούα Νέα Γουιένα, τα Φίτζι και την Ινδία μας δείχνουν την ταχύτητα με την οποία μπορεί να εξελιχθεί αυτό», τόνισε.
Το Ναουρού έλαβε δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca μέσω του προγράμματος Covax για τη διανομή εμβολίων κατά της Covid-19 στις πιο φτωχές χώρες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top