Εμβόλιο Covid-19: Ξεπέρασαν το ένα δις οι εμβολιασμοί παγκοσμίως

Αρνητικό ρεκόρ με 900.000 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- βίντεο από Reuters

Ελπίδα δίνει ο αριθμός εμβολιασμών που έχει επιτευχθεί παγκοσμίως, όμως τα νέα κρούσματα κατέγραψαν νέο αρνητικό ρεκόρ χθες, από την έναρξη της πανδημίας.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο παγκόσμιο πρόγραμμα εμβολιασμών, χθες «έσπασε» το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 που έχουν χορηγηθεί σε όλο τον κόσμο.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Απόφαση-σταθμός για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές, μέχρι τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας), τουλάχιστον 1.002.938.540 - δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 έχουν χορηγηθεί σε 207 χώρες ή εδάφη.

Ποσοστά εμβολιασμένων στην Ελλάδα και τον κόσμο

Περισσότεροι από τους μισούς μεταξύ αυτών (58%) έχουν γίνει σε τρεις χώρες: τις ΗΠΑ (225,6 εκατομμύρια), την Κίνα (216,1 εκατομμύρια) και την Ινδία (138,4 εκατομμύρια).

Εμβολιασμοί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη- φωτογραφία ΑΡ

Εμβολιασμοί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη- φωτογραφία ΑΡ
Ωστόσο, κατ’ αναλογία πληθυσμού, το Ισραήλ έρχεται πρώτο, με σχεδόν 6 στους 10 Ισραηλινούς να έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως.

Ισραήλ: Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Eμβολιασμοί στη Ρώμη- φωτογραφία ΑΡ

Eμβολιασμοί στη Ρώμη- φωτογραφία ΑΡ

Πρόοδος καταγράφεται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου έχουν χορηγηθεί 128 εκατομμύρια δόσεις στο 21% του πληθυσμού.

Bloomberg: Έως το τέλος Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί η πλειονότητα στην ΕΕ

Στην Ελλάδα, μέχρι χθες είχαν γίνει 2.000.000 εμβολιασμοί με την πρώτη δόση, όπως έκανε γνωστό στο twitter, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα (19/4/21), το ποσοστό των εμβολιασμένων στην Ελλάδα ήταν στο 16,75% για όσους είχαν κάνει την πρώτη δόση και στο 7,35%, για όσους είχαν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις.

Εμβολιασμοί: Ξεκινούν για τους πολίτες 30 -39 ετών τη Μεγάλη Τετάρτη

Κρούσματα παγκοσμίως: Αρνητικό ρεκόρ σε ένα 24ωρο

Την ίδια στιγμή ωστόσο, ο αριθμός των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο κατέρριψε νέο αρνητικό ρεκόρ χθες με σχεδόν 900.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού να καταγράφονται σε ένα 24ωρο, κυρίως λόγω της εκρηκτικής αύξησης των μολύνσεων στην Ινδία.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των νέων μολύνσεων, περίπου 340.000, καταγράφηκαν στην επικράτεια της Ινδίας, όπου σχεδόν 1 εκατομμύριο κρούσματα έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Ανησυχία για την ινδική μετάλλαξη

Αρκετές χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους με την Ινδία, με την ινδική παραλλαγή του ιού που έχει εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Βέλγιο και χθες στην Ελβετία να προκαλούν ανησυχίες και στην Ευρώπη.

Κορωνοϊός: Δεύτερο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα

Η Covid-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 3.088.103 ανθρώπους, ενώ πάνω από 145 εκατομμύρια έχουν μολυνθεί μετά τον πρώτο εντοπισμό του κορωνοϊού στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 στην Κίνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top