Γιάννης Λαγός: Tην έκδοσή του στην Ελλάδα αποφάσισαν oι Βρυξέλλες

Θα έρθει στις ελληνικές φυλακές αν δεν ασκήσει έφεση μέχρι τη Δευτέρα

Δείτε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star την απόφαση των βελγικών αρχών για την έκδοση του Λαγού στην Ελλάδα

Οι δικαστικές αρχές στο Βέλγιο αποφάσισαν την έκδοση του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα, μετά από την ακροαματική διαδικασία σήμερα το πρωί.

Γιάννης Λαγός: Υπό κράτηση ο ευρωβουλευτής- Εντός 15 ημερών η δικάσιμος

O ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός- φωτογραφία Eurokinissi

O ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός- φωτογραφία Eurokinissi

Συγκεκριμένα, σε γραπτή ανακοίνωση η Eισαγγελία Βρυξελλών αναφέρει:

«Μετά από διάφορες ερωτήσεις σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές εναντίον του Ιωάννη Λαγού, η Εισαγγελία των Βρυξελλών μπορεί να επιβεβαιώσει τα ακόλουθα:

Το προδικαστικό τμήμα του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες αποφάσισε σήμερα σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σχετικά με τον Ι.Λ . Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κηρύχθηκε εκτελέσιμο. Η διάρκεια της προσφυγής (έφεσης) λήγει τη Δευτέρα. Για προφανείς λόγους ασφαλείας, η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να κοινοποιηθεί».

Αν ο Γιάννης Λαγός δεν ασκήσει έφεση ως τη Δευτέρα, η έκδοσή του στην Ελλάδα θα εκτελεστεί εντός 7-10 ημερών το πολύ. Έως τότε θα παραμείνει στις φυλακές St Gilles στις Βρυξέλλες. Ο πρώην χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής έχει δηλώσει σε μήνυμά του από τη βελγική φυλακή, ότι οι συνθήκες κράτησής του είναι άθλιες κι έτσι δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθούν οι φήμες που λένε ότι ο Λαγός δε θα ασκήσει έφεση, προκειμένου να γυρίσει στην Ελλάδα και να εκτίσει την ποινή του στις ελληνικές φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι τη Μεγάλη Τρίτη 28/4, ο Βέλγος εισαγγελέας αποφάσισε την προφυλάκιση του Γιάννη Λαγού, μέχρι να αποφασίσει η βελγική δικαιοσύνη επί της ουσίας της προσφυγής του, για μη εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. 

Μια μέρα νωρίτερα, στις 27/4, είχε προηγηθεί η σύλληψη Λαγού στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για την άρση της ασυλίας του.

Ο  Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί στην Ελλάδα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top