Η χώρα που πουλάει σπίτια από 1 ευρώ με σκοπό να ξαναζωντανέψει ένα χωριό

Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν οι αγοραστές

Ιταλία

Είναι απίστευτο και όμως αληθινό! Η Ιταλία πουλάει σπίτια ξεκινώντας από την τιμή του ενός ευρώ προκειμένου να δώσει και πάλι ζωή σε χωριό της Σικελίας.

Ο λόγος για το χωριό Καστιλιόνε ντι Σισίλια στους πρόποδες της Αίτνας, το οποίο χρόνο με τον χρόνο ερημώνει. Από τους 14.000 κατοίκους που είχε κάποτε, τώρα έχουν μείνει μόλις 3.000, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να είναι εγκαταλελειμμένα. Έτσι ξεκίνησε η πρωτοβουλία για την πώληση σχεδόν 900 σπιτιών.

Ιταλία: Όλοι οι πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

Η τιμή τους ξεκινά από 1 ευρώ και φτάνει έως τα 5.000 ευρώ. «Ανάλογα με την κατάσταση του σπιτιού κυμαίνεται και η τιμή» είπε στο CNN ο δήμαρχος του χωριού. «Έχουμε πολλά εγκαταλελειμμένα σπίτια, πολλά από τα οποία χτίστηκαν κατά την Αναγέννηση» συνέχισε.

Ωστόσο η αγορά σπιτιού σε τόσο χαμηλή τιμή έχει κάποιες αυστηρές προϋποθέσεις. Αρχικά, οι Αρχές επικοινωνούν με τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που θέλουν να τα πουλήσουν και στη συνέχεια έρχονται σε επαφή με τους νέους αγοραστές.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι αγοραστές, οι οποίοι έχουν επιλεχθεί για την αγορά του σπιτιού, είναι να παρουσιάσουν ένα λεπτομερές σχέδιο ανακαίνισης. Η ανακαίνιση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριών ετών.

Όπως είπε ο δήμαρχος, έχει λάβει ήδη πολλά μηνύματα στα οποία άνθρωποι από όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται για αγορά σπιτιού.

Το χωριό λέγεται ότι χτίστηκε το 403 π.Χ από πρόσφυγες και αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά χωριά της περιοχής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top