Ερντογάν για Γενοκτονία Αρμενίων: «Αβάσιμη η δήλωση του Τζο Μπάιντεν»

Προειδοποίησε για «καταστρεπτικό αντίκτυπο»

Η πρώτη αντίδραση του Ερντογάν μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Τζο Μπάιντεν. 

Άστραψε και βρόντηξε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν.

Τουρκία: Σε απόγνωση ο Ερντογάν - Απειλεί με αντίποινα τις ΗΠΑ

Ο σουλτάνος προειδοποίησε σήμερα ότι η αναγνώριση από την Ουάσινγκτον της γενοκτονίας των Αρμενίων, κίνηση την οποία χαρακτήρισε «αβάσιμη», μπορεί να έχει «καταστροφικό αντίκτυπο» που στις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις 

Επικοινωνία Μπάιντεν - Ερντογάν: Του είπε για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποίησε αβάσιμες, άδικες και αντίθετες με την πραγματικότητα φράσεις, αναγνωρίζοντας τη γενοκτονία των Αρμενίων το Σάββατο», είπε ο Ερντογάν σε ένα τηλεοπτικό του διάγγελμα, προειδοποιώντας για τον «καταστρεπτικό αντίκτυπο» της κίνησης του Τζο Μπάιντεν στις ήδη τεταμένες σχέσεις Άγκυρας και Ουάσιγκτον. 

Η παραδοσιακή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την ημέρα μνήμης στις 24 Απριλίου ανέφερε το Σάββατο για πρώτη φορά τη λέξη «γενοκτονία». «Οι Αμερικανοί τιμούν όλους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία η οποία άρχισε σαν σήμερα πριν από 106 χρόνια», έγραψε ο Τζο Μπάιντεν.

«Αυτά τα ζητήματα αποφασίζονται από ιστορικούς όχι από πολιτικούς», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, συμπληρώνοντας αιχμηρά ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και κάλεσε την Ουάσιγκτον να πάρει άμεσα πίσω την ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας την «λάθος βήμα».

Εντούτοις, ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε πως αναμένει «να ανοίξει μια νέα πόρτα» στις σχέσεις των δύο χωρών και να συζητήσει όλες τις συμφωνίες με τον πρόεδρο Μπάιντεν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο.  

Ο Ερντογάν έδωσε εντολή να καθαριστεί το βόρειο Ιράκ από Κούρδους μαχητές

Ο Ερντογάν απάντησε πλαγίως στον Μπάιντεν, χτυπώντας στους Κούρδους μαχητές στο βόρειο Ιράκ. 

Μετά από δυόμιση μήνες ο Ερντογάν έδωσε την εντολή να καθαρίσουν το βόρειο Ιράκ από τους Κούρδους μαχητές σε μια νέα επίθεση από έδαφος και αέρα. Ίσως δεν είναι τυχαίο που ο ήχος της τουρκικής μπότας ακούστηκε ξανά στην πολύπαθη χώρα τη στιγμή που ο Μπάιντεν του τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η νέα στρατιωτική επιχείρηση του Ερντογάν έχει τον ευφάνταστο τίτλο «Αστραπιαίο Νύχι» και «Κεραυνοβόλο Νύχι». Ήδη, oι τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν το Βουνό Zinar.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top