NASA: H πρώτη έγχρωμη φωτογραφία του Άρη από drone

Καταγράφηκε κατά την τρίτη επιτυχημένη πτήση του μικρού ελικοπτέρου

Το drone «Ingenuity» κατά τη δεύτερη πτήση του στον Άρη- βίντεο ΑΡ

Το drone της NASA ολοκλήρωσε χθες Κυριακή με επιτυχία, την τρίτη του πτήση στον πλανήτη Άρη. Μάλιστα, όσο το drone βρισκόταν στον αέρα κατέγραψε νέες εικόνες από τον Κόκκινο πλανήτη και η NASA δημοσίευσε την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία του Άρη από ψηλά. 

NASA: Το μικρό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τον πλανήτη Άρη

Η πρώτη έγχρωμη φωτογραφία του Άρη από το drone- NASA 

Η πρώτη έγχρωμη φωτογραφία του Άρη από το drone- NASA 

Κατά την τρίτη του πτήση το «Ingenuity» κατάφερε να πετάξει πιο ψηλά, να καλύψει την μεγαλύτερη απόσταση και να αναπτύξει τη μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με τις προηγούμενες δύο πτήσεις. Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά το drone σηκώθηκε σε ύψος περίπου 5 μέτρων, κάλυψε απόσταση περίπου όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και πέταξε με ταχύτητα περίπου 7 χλμ./ώρα. 

NASA: Οι πρώτες έγχρωμες εικόνες από τον πλανήτη Άρη

Το rover που μετέφερε το drone στον Άρη, το οποίο συνεχίζει την δική του αποστολή εξερεύνησης, κατέγραψε σε βίντεο την τρίτη πτήση του «Ingenuity».

 

Η πρώτη βόλτα του Perseverance της NASA στον Άρη! 

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό το αυτόνομο ιπτάμενο όχημα θα πραγματοποιήσει πέντε πτήσεις. Στη συνέχεια, θα γίνει επαναξιολόγηση των δεδομένων και ίσως γίνει απόπειρα για κάποιες ακόμη απόπειρες νέων πτήσεων.

Προσεδάφιση στον Άρη: Οι πρώτες εικόνες και τα 7 λεπτά του τρόμου

Υπενθυμίζεται ότι το το μικρό ελικόπτερο με το όνομα «Ingenuity» είναι το πρώτο ιπτάμενο αντικείμενο που πραγματοποιεί  πτήση σε άλλον πλανήτη. Έχει βάρος περίπου δύο κιλά κι έφτασε στον Άρη στις 19 Απριλίου 2021, με το ρομπότ «Perseverance», το οποίο βρίσκεται στον πλανήτη με σκοπό να αναζητήσει και να καταγράψει πιθανή αρχαία μικροβιακή ζωή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top