NASA: Οι πρώτες έγχρωμες εικόνες από τον πλανήτη Άρη

Η διαστημική υπηρεσία δημοσίευσε και τους πρώτους ήχους

Μέλη της NASA πανηγυρίζουν μόλις το ρόβερ «Perseverance» αγγίζει την επιφάνεια του Άρη / βίντεο από Reuters

Το ρομποτικό rover Perseverance προσεδαφίστηκε στον πλανήτη Άρη, το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου και η NASA δημοσίευσε νέες έγχρωμες φωτογραφίες από τον «Κόκκινο Πλανήτη».

Ο πλανήτης παρακολούθησε σε live streaming τα επτά λεπτά της προσεδάφισής του, με τους επιστήμονες να ξεσπούν σε χειροκροτήματά, μόλις ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άφιξη στον Άρη.

Eικόνα υψηλής ανάλυσης από βίντεο που τραβήχτηκε από αρκετές κάμερες καθώς το Perseverance rover της NASA έφτανε στον Άρη- πηγή ΝΑSA

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες εικόνες από τον «κόκκινο» πλανήτη, ήταν ασπρόμαυρες και δημοσιεύτηκαν από τη NASA, λίγα λεπτά μετά τη διαδικασία προσεδάφισης που διήρκησε 7 λεπτά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό. «Τα 7 λεπτά του τρόμου», όπως τα αποκαλούν οι επιστήμονες της NASA. 

Προσεδάφιση στον Άρη: Οι πρώτες εικόνες και τα 7 λεπτά του τρόμου

Η αποστολή του διαστημοπλοίου, εκτός των ερευνών που θα πραγματοποιήσει, θα αναζητήσει στοιχεία που να αποδεικνύουν αν υπήρξε κάποτε ζωή στον «κόκκινο πλανήτη».

Έγχρωμη φωτογραφία από την επιφάνεια του Άρη- πηγή NASA

Έγχρωμη φωτογραφία από την επιφάνεια του Άρη- πηγή NASA

Το διαστημικό όχημα «Perseverance» ξεκίνησε το ταξίδι του στις 30 Ιουλίου του 2020, διανύοντας 471 εκατομμύρια χιλιόμετρα, στο πλαίσιο της αποστολής «Μars 2020». Το εξάτροχο ρόβερ μεγέθους SUV, γνωστό και με το παρατσούκλι «Πέρσι», είναι λίγο μεγαλύτερο και βαρύτερο από το ρόβερ «Curiosisy» που μελετά μέχρι σήμερα τον 'Αρη. Διαθέτει πιο εξελιγμένα επιστημονικά όργανα, ικανά για πιο φιλόδοξα πειράματα, αποτελώντας το πιο εξελιγμένο εργαστήριο αστροβιολογίας που έχει ποτέ σταλεί σε άλλο ουράνιο σώμα. Με τα εργαλεία του, θα συλλέξει αρειανά δείγματα, που θα επιστραφούν στη Γη με μια μελλοντική αποστολή, κάτι που, εφόσον συμβεί, θα είναι μια παγκόσμια πρωτιά. 

Ένα αποκαλυπτικό πανοραμικό βίντεο από την επιφάνεια του Άρη

Εικόνες από την προσγείωση στον Κόκκινο πλανήτη

Oι πρώτοι ήχοι από τον πλανήτη Άρη

Μετά τις πρώτες εικόνες από τον κόκκινο πλανήτη, η NASA δημοσιοποίησε ένα βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί οι πρώτοι ήχοι από τον Άρη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top