Τσελίκ για Δένδια: «Απρεπείς οι δηλώσεις του»- Ενοχλημένη η Τουρκία

Κατηγόρησε την Ελλάδα για βύθιση σκαφών μεταναστών

Φανερά ενοχλημένη είναι η Τουρκία μετά το διπλωματικό μπρα ντε φερ μεταξύ Δένδια και Τσαβούσογλου στην Άγκυρα. Την ενόχλησή του εξέφρασε και με τηλεοπτικές δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

Δένδιας – Τσαβούσογλου: Πώς είδε τον «καυγά» ο ξένος τύπος

Ο Τσελίκ χαρακτήρισε «απρέπεια» τις δηλώσεις Δένδια. «Η κατηγορία του για τη Δημοκρατία της Τουρκίας και το έθνος μας, με εξαιρετικά φανατικό τρόπο, θα γραφτούν στην ιστορία της διπλωματίας ως παράδειγμα απρέπειας», είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το TRT Haber.

Δένδιας Vs Τσαβούσογλου: Η ανατομία της σύγκρουσης και οι «καυτές» ατάκες  

Ακόμη, ανέφερε ότι «για πρώτη φορά στις δηλώσεις του Δένδια, είδαμε ότι ένας υπουργός μιλούσε για την ΕΕ και όχι για τη χώρα του, όταν μιλούσε για την εθνική κυριαρχία». Μάλιστα, όπως είπε, οι δηλώσεις αυτές «με εξαιρετικά φανατικούς, και ασεβείς τρόπους… θα εισέλθουν στη διπλωματική ιστορία».

 Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ - φωτογραφία ΑΡ

 Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ - φωτογραφία ΑΡ

Τσελίκ για μεταναστευτικό: «Στην Ελλάδα βυθίζουν σκάφη μεταναστών»

Ο Ομέρ Τσελίκ συνεχίζει τις κατηγορίες στη χώρα μας, λέγοντας πως «η ελληνική ακτοφυλακή προσπαθεί επίσημα να υπογράψει μια σφαγή», σύμφωνα με το TRT Haber. Όπως είπε, «πραγματοποίησε βίαιες πράξεις όπως βύθιση σκαφών, ωθώντας περισσότερους από 80.000 πρόσφυγες στα μαύρα νερά (της Τουρκίας) σε 3 χρόνια. Δυστυχώς, τα διεθνή θεσμικά όργανα και η Ευρωπαϊκή Ένωση σιωπούν».

«Ελλάδα έχετε θάψει αυτό που ονομάζετε δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και διεθνείς σχέσεις στα νερά της Μεσογείου. Αποθηκεύστε τα και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να μιλήσετε για άλλα ζητήματα» κατέληξε ο Ομέρ Τσελίκ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top