Δένδιας – Τσαβούσογλου: Πώς είδε τον «καυγά» ο ξένος τύπος

Bloomberg: Ελλάδα και Τουρκία κατέφυγαν στην έχθρα

Έντονα απασχόλησε τον ξένο τύπο το θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα.

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συγκρούεται με Τούρκο ομόλογό του σε συνέντευξη Τύπου», αναφέρει το Reuters.

Στον Μητσοτάκη ο Δένδιας: Ικανοποίηση για τους χειρισμούς του ΥΠΕΞ

«O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συγκρούστηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Πέμπτη σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, η οποία ξεκίνησε με ελπίδες για βελτιωμένες σχέσεις, αλλά γρήγορα κατέληξε σε κατηγορίες και από τις δύο πλευρές» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Η Deutsche Welle επισημαίνει: «Η συνάντηση άρχισε σε εγκάρδιο κλίμα αλλά οι δύο άνδρες σύντομα άρχισαν ανοιχτά να τσακώνονται όταν ο Δένδιας είπε πως οι παραβιάσεις της ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας θα αντιμετωπιστούν με κυρώσεις».

Αποθεώνει τον Δένδια το ελληνικό twitter - «Ξύλο αλύπητο»

«Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας συγκρούονται σε συνέντευξη τύπου», σημειώνει το Al Jazeera.

«Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας αντάλλαξαν κατηγορίες για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων κατά τη διάρκεια μιας ευμετάβλητης συνέντευξης τύπου στο τέλος της πρώτης τους συνάντησης για πάνω από ένα χρόνο» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα.

Δένδιας - Τσαβούσογλου: Οι ατάκες που ενόχλησαν – Τι έγινε στο δείπνο

To Associated Press τονίζει πως «οι ΥΠΕΞ εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας συναντιούνται να βελτιώσουν τις σχέσεις των δύο κρατών αλλά προχώρησαν σε  αλληλοκατηγορίες».

Για «σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και κλιμάκωση στην συνάντηση των υπουργών εξωτερικών μπροστά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης», κάνει λόγο το γερμανικό Spiegel.

Δένδιας – Τσαβούσογλου: Μπακλαβάς και τυρόπιτα μετά το επεισόδιο

«Ελλάδα και Τουρκία κατέφυγαν στην έχθρα σε μια συνάντηση που στόχευε να χτίσει δεσμούς», τονίζει το Bloomberg.

«Tο τετ α τετ των δύο ΥΠΕΞ,  που επρόκειτο να προωθήσει τη συμφιλίωση μεταξύ δύο αποξενωμένων γειτόνων, πήρε δραματική τροπή, καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας τσακώθηκαν σε ζωντανή σύνδεση στην τηλεόραση για μερικά από τα σημαντικά ζητήματα που χωρίζουν τις χώρες τους. Αντί να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις τους, η “θερμή” συνέντευξη Τύπου αντανακλούσε αντίθετες θέσεις σε όλα, από τις έρευνες έως τα δικαιώματα των μειονοτήτων και τη μετανάστευση», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Τέλος, το ρωσικό RT σημειώνει πως οι Τσαβούσογλου και Δένδιας στο τέλος έφυγαν με χαμόγελο, ενώ νωρίτερα αντάλλαξαν βαριές κουβέντες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top