Δένδιας – Τσαβούσογλου: Μπακλαβάς και τυρόπιτα μετά το επεισόδιο

Θα τα ξαναπούν σε 2 εβδομάδες οι δύο ΥΠΕΞ

Οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια  από την Άγκυρα μετά τη συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Με… κομμένη την όρεξη υποδέχθηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο δείπνο «Ιφτάρ», το ένα από τα δύο κυρίως γεύματα των μουσουλμάνων κατά την περίοδο του Ραμαζανιού, το οποίο σερβίρεται μετά τη δύση του ηλίου, μετά το θερμό επεισόδιο κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Ο συμβολισμός της πρόσκλησης του Νίκου Δένδια, ενός Χριστιανού Ορθόδοξου, σε Ιφτάρ είναι έντονος, καθώς θεωρείται μεγάλη τιμή να προσκληθεί ένας αλλόθρησκος.

Με «παγωμένο» χαμόγελο ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στη διπλανή αίθουσα από αυτή των δηλώσεων, τον Έλληνα ομόλογό του.

Στον Μητσοτάκη ο Δένδιας: Ικανοποίηση για τους χειρισμούς του ΥΠΕΞ

Πληροφορίες του υπουργείου Εξωτερικών κάνουν λόγο για πολιτισμένο κλίμα, μετά το επεισόδιο κατά τη συνέντευξη Τύπου, αλλά όχι θερμό.

Το δείπνο κράτησε λιγότερο από μία ώρα, με το μενού να έχει φυσικά και ανατολίτικα γλυκά.

Δένδιας - Τσαβούσογλου: Οι ατάκες που ενόχλησαν – Τι έγινε στο δείπνο

Συγκεκριμένα, το μενού του δείπνου περιελάμβανε ένα ανάμεικτο πιάτο με μεζέδες για Ιφτάρ.

Αποθεώνει τον Δένδια το ελληνικό twitter - «Ξύλο αλύπητο»

Ακολούθησε τυρόπιτα και το κυρίως πιάτο ήταν λαβράκι με σαλάτα, το οποίο δε συνηθίζεται (κατά βάση προτιμάται το κοτόπουλο ή το κεμπάπ). Για γλυκό είχε μπακλαβά και σιμιγδαλένιο χαλβά.

Φυσικά, δεν υπήρχε αλκοόλ, αλλά καφές και τσάι.

Θα τα ξαναπούν σε 2 εβδομάδες οι δύο ΥΠΕΞ

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας θα έχουν την ευκαιρία να τα ξαναπούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι κ. Δένδιας και Τσαβούσογλου θα συναντηθούν στη Γενεύη, στην άτυπη πενταμερή σύνοδο για το Κυπριακό, στις 27 με 29 Απριλίου, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Σήμερα, ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται στην Πάφο για την τετραμερή συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκονται οι περιφερειακές εξελίξεις, τα ενεργειακά, η αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων χωρών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα θα ταξιδέψει στα κατεχόμενα, στη Λευκωσία, για να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top