Στον Μητσοτάκη ο Δένδιας: Ικανοποίηση για τους χειρισμούς του ΥΠΕΞ

Ενημέρωσε αναλυτικά τον πρωθυπουργό για τις συνομιλίες του

Συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, λίγες ώρες μετά τις επαφές του υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα, αλλά και το θερμό επεισόδιο με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε των πρωθυπουργό αναλυτικά για το περιεχόμενο των συνομιλιών του.

Δένδιας - Τσαβούσογλου: Οι ατάκες που ενόχλησαν – Τι έγινε στο δείπνο

Εξάλλου, είχε επικοινωνία με τον κ. Μητσοτάκη και μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, πριν συναντήσει και τον Τούρκο ομόλογό του.

Αποθεώνει τον Δένδια το ελληνικό twitter - «Ξύλο αλύπητο» 

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του στον Νίκο Δένδια για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε μία δύσκολη συζήτηση, απαντώντας στις τουρκικές προκλήσεις και θέτοντας με σαφήνεια και επιχειρήματα τις ελληνικές θέσεις.

Επεισόδιο Δένδια – Τσαβούσογλου: Πώς αντέδρασαν τα κόμματα 

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης, μετά την άγρια κόντρα μεταξύ Δένδια και Τσαβούσογλου, κυβερνητικές πηγές ξεκαθάρισαν ότι υπήρχε εντολή στον υπουτργό Εξωτερικών να απαντήσει, εάν προκληθεί.

ΥΠΕΞ: Θέλουμε την προώθηση θετικής ατζέντας με Τουρκία 

Η Ελλάδα, προσηλωμένη πάντα στο Διεθνές Δίκαιο και στις Ευρωπαϊκές αξίες έχει συγκεκριμένες θέσεις, οι οποίες είναι γνωστές. Αναφορικά με το σύνολο των σχέσεων με την Τουρκία, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο ΕΕ-Τουρκίας, διαφωνίες υπήρχαν και υπάρχουν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με προτάσεις για θετική ατζέντα με την Τουρκία.

Όμως, ταυτόχρονα, όπως τονίστηκε κατά τις χθεσινές επαφές του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, υπάρχει σαφής βούληση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας στις σχέσεις των δύο χωρών και ενός φάσματος συνεργασίας, συνεχίζει και προσθέτει: Ιδιαίτερα στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, η θετική ατζέντα μπορεί να συνεισφέρει στην εμπέδωση ενός κλίματος αποκλιμάκωσης και βελτίωσης των σχέσεων. [Παράλληλα εξετάσθηκε από τις δύο πλευρές η ενίσχυση των επαφών μεταξύ των δύο λαών, και στο πλαίσιο αυτό αντιλάγησαν απόψεις προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν μετά το πέρας της πανδημίας.]

Η ελληνική πλευρά δια του Υφυπουργού Εξωτερικών  αρμόδιου για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, πρότεινε 15 σημεία συνεργασίας στον οικονομικό τομέα. Παράλληλα η τουρκική πλευρά πρότεινε επίσης από την πλευρά της συγκεκριμένα σημεία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν για τα επόμενα βήματα σε αυτό τον τομέα κατά τις προσεχείς επαφές μεταξύ των δύο χωρών, σε όλα τα επίπεδα. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top