ΕΜΑ: Συνεχίζεται η παρακολούθηση ασφαλείας του εμβολίου της AstraZeneca

Οι θρομβώσεις προκύπτουν σε συνδυασμό με χαμηλά αιμοπετάλια

Δείτε το ρεπορτάζ από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για το εμβόλιο της Johnson & Johnson που έφτασε σήμερα στην Ελλάδα/ 14/03/21

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων EMA ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τα εξαιρετικά σπάνια περιστατικά με θρόμβους αίματος σε συνδυασμό με χαμηλά αιμοπετάλια  που εμφανίστηκαν μετά τον εμβολιασμό με Vaxzevria, δηλαδή το εμβόλιο της AstraZeneca. 

Έρευνα για θρομβοεμβολικά επεισόδια και για το εμβόλιο της Janssen

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, μετά από αίτημα της Επιτρόπου για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων μετά από συνάντηση των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, ο EMA προβαίνει σε ανασκόπηση των δεδομένων εμβολιασμού και των δεδομένων σχετικά με την επιδημιολογία των ασθενειών (συμπεριλαμβανομένων των ποσοστών λοιμώξεων, των νοσηλείας, της νοσηρότητας και της θνησιμότητας). 

AstraZeneca: Σταματά οριστικά τη χορήγηση του εμβολίου η Δανία

Η επανεξέταση από την επιτροπή ανθρωπίνων φαρμάκων του EMA (CHMP) θα επιτρέψει στις αρχές να θέσουν τους κινδύνους του εμβολίου της AstraZeneca στο πλαίσιο των οφελών των συνεχιζόμενων εκστρατειών εμβολιασμού. Η επιτροπή θα εξετάσει επίσης εάν θα ενημερώσει τις συστάσεις για μια δεύτερη δόση AstraZeneca σε εκείνους που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση. 

Ο EMA θεωρεί ότι τα συνολικά οφέλη του εμβολίου εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων σε άτομα που εμβολιάζονται. 

AstraZeneca: Η ΕΕ ζητά δεδομένα για τους εμβολιασμούς από τις 27 χώρες

Η ανασκόπηση της επιτροπής CHMP θα υποστηρίξει τις τρέχουσες εθνικές εκστρατείες εμβολιασμού στις αποφάσεις τους σχετικά με τον τρόπο βέλτιστης ανάπτυξης του εμβολίου 

Όπως για όλα τα εμβόλια, ο EMA θα συνεχίσει να παρακολουθεί την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca και να παρέχει πληροφορίες.

Του Αθανάσιου Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top