Πέθανε ο Μπέρνι Μάντοφ, ο μεγαλύτερος απατεώνας- επενδυτής των ΗΠΑ

Υπήρξε ο ιδρυτής του μεγαλύτερου σχήματος Ponzi - Πέθανε στη Φυλακή

Πλάνα από τις πολλές δίκες για το επενδυτικό σχήμα Ponzi, του οποίου «εγκέφαλος» ήταν ο Μπέρνι Μάντοφ/ ReutersConnect

Ο Μπέρναρντ Μάντοφ, ο «εγκέφαλος» της μεγαλύτερης επενδυτικής απάτης Ponzi στην ιστορία των ΗΠΑ, πέθανε σήμερα, Τετάρτη, σε ηλικία 82 ετών, σύμφωνα με το Associated Press. 

O Μάντοφ επί τέσσερις δεκαετίες έκλεψε από δεκάδες χιλιάδες πελάτες του ποσά ύψους 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από το 2009 εξέτιε ποινή 150 ετών στη φυλακή, αφού είχε ομολογήσει σε σχέδιο απάτης που ξεκίνησε το 1990. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν πως οι απάτες του είχαν ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1970. Φαίνεται πως εξαπάτησε 37.000 άτομα σε 136 χώρες σε διάστημα τεσσάρων δεκαετιών.  

Ο Μπερνάρντ Μάντοφ την ημέρα της δικής του το 2009/ APimages

Ανάμεσα στα θύματά του βρίσκονταν και πολλοί διάσημοι, όπως ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο ηθοποιός Κέβιν Μπέικον, και o νικητής του βραβείου Νόμπελ και συγγραφέας, Ελί Βίζελ. 

Πέρυσι, οι δικηγόροι του Μάντοφ είχαν καταθέσει έγγραφα προκειμένου να αποφυλακιστεί ο πελάτης του, τονίζοντας πως υπέφερε από νεφρική νόσο σε τελικό στάδιο και άλλες χρόνιες ιατρικές παθήσεις. Το αίτημα απορρίφθηκε. 

Ο θάνατός του Μπέρνι Μάντοφ στο Ομοσπονδιακό Ιατρικό Κέντρο στο Μπάτνερ της Βόρειας Καρολίνας επιβεβαιώθηκε από το ομοσπονδιακό Γραφείο Φυλακών. Ο Madoff πέθανε προφανώς από φυσικά αίτια, ανέφερε το AP νωρίτερα, ενώ θα έκλεινε τα 83 έτη στις 29 Απριλίου.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top