Ρωσία: Δημιούργησε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για τα ζώα

Παρέχει ανοσία για έξι μήνες

Δείτε το ρεπορτάζ από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V» (4/03)

Το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για τα ζώα σε παγκόσμιο επίπεδο εξασφάλισε η Ρωσία, σύμφωνα με την εποπτική αρχή Rosselkhoznadzor.

Το εν λόγω εμβόλιο που ονομάζεται «Carnivac-Cov», ξεκίνησε τις κλινικές δοκιμές του τον Οκτώβριο. Συμμετείχαν σκύλοι, γάτες, μινκ, αλεπούδες και άλλα ζώα, όπως γνωστοποίησε ο υποδιευθυντής της εποπτικής αρχής, Κοντσταντίν Σαβένκοφ.

Πούτιν: Η Ρωσία θα επιτύχει την ανοσία της αγέλης

Σύμφωνα με τον ίδιο, το εμβόλιο είναι ακίνδυνο για τα ζώα και τους παρέχει μεγάλη ανοσολογική απόκριση. Μετά τον εμβολιασμό, τα όλα ζώα ανέπτυξαν αντισώματα κατά του ιού στο 100% για έξι μήνες.

Σύμφωνα με την παρασκευαστική εταιρία, η παραγωγή του εμβολίου είναι πιθανό να ξεκινήσει τον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία παράγει ήδη μαζικά ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για τους ανθρώπους, το «Sputnik V», ενώ έχει δώσει επείγουσα έγκριση για ακόμα δύο εμβόλια.

«Θα πετύχουμε ανοσία της αγέλης ως το καλοκαίρι»

Πριν από λίγες ημέρες, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι η χώρα του θα πετύχει ανοσία της αγέλης απέναντι στον ιό και να αρθούν οι περιορισμοί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

«H χαλάρωση των περιορισμών θα πραγματοποιηθεί -και το έχουμε πει ότι πρέπει να ακούμε τους ειδικούς- αφού αποκτήσουμε ανοσία της αγέλης. Για να φτάσουμε εκεί χρειάζεται να εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων. Αν η επιχείρηση εμβολιασμού συνεχιστεί με αυτό τον ρυθμό, θα έχουμε αυτό το αποτέλεσμα μέσα στο καλοκαίρι, ως το τέλος του καλοκαιριού», είπε ο Πούτιν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top