Sputnik V: Η Ρωσία έχει συμφωνήσει με 4 ευρωπαϊκές χώρες για το εμβόλιό της

Εν αναμονή η έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ξεκίνησε η αξιολόγηση του Sputnik V από τις Βρυξέλλες- ρεπορτάζ μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων Star 4/3/21

Το ρωσικό Ταμείο άμεσων επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταλήξει σε συμφωνίες παραγωγής του εμβολίου κατά της Covid-19 Sputnik V «με εταιρείες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας», εν αναμονή της έγκρισής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Sputnik V: Η Ευρώπη ξεκινά διαδικασίες για την έγκρισή του

«Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή κι άλλες συζητήσεις σε εξέλιξη προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή εντός της ΕΕ. Αυτό θα επιτρέψει να αρχίσουμε να προμηθεύουμε την ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά με το Sputnik-V μετά την έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ο επικεφαλής του Ταμείου Κίριλ Ντμίτριεφ. 

Παράδοση εμβολίων Sputnik V στη Σλοβακία - φωτογραφία ΑΡ

Παράδοση εμβολίων Sputnik V στη Σλοβακία - φωτογραφία ΑΡ

Κορωνοϊός: Στο 91,6% η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε στις αρχές Μαρτίου ότι ξεκίνησε την αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, ώστε να πάρει έγκριση για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ρώσοι επιστήμονες: Το Sputnik V είναι αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις!

Πάντως, η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V από τον Ιούνιο, εάν εξασφαλισθεί η έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), σύμφωνα με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), που προωθεί το ρωσικό εμβόλιο διεθνώς.

Τέλος, η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V φτάνει στο 91,6%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών, τα οποία με βάση τις αξιολογήσεις ομοτίμων δημοσιεύθηκαν στο διεθνές ιατρικό περιοδικό The Lancent.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top