Η Κομισιόν χορήγησε υπό όρους άδεια κυκλοφορίας στο εμβόλιο της Janssen

Σε ποιους θα χορηγείται

Janssen

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι χορήγησε υπό όρους άδεια κυκλοφορίας (CMA) για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύχθηκε από την Janssen Pharmaceutica NV, μία από τις φαρμακευτικές εταιρείες Janssen της Johnson & Johnson και αποτελεί το τέταρτο εμβόλιο που έχει εγκριθεί στην ΕΕ.

Εμβόλιο AstraZeneca: Δανία & Νορβηγία σταματούν τη χρήση του- Τι λέει ο ΕΜΑ

Κορωνοϊός: Το εμβόλιο της Johnson & Johnson πήρε την έγκριση του ΕΜΑ

Αυτή η έγκριση ακολουθεί μια θετική επιστημονική σύσταση που βασίζεται σε διεξοδική αξιολόγηση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και έγκριση από τα κράτη μέλη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε από τις Βρυξέλλες ο απεσταλμένος του Star, Θάνος Αθανασίου.

AstraZeneca: Αποσύρουν προβληματική παρτίδα εμβολίων

Η Κομισιόν ενέκρινε τη σύμβαση με την Janssen στις 8 Οκτωβρίου 2020. Με την άδεια αγοράς υπό όρους, η Janssen θα είναι σε θέση να παραδώσει 200 εκατομμύρια του εμβολίου μίας δόσης στην ΕΕ από το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Η σύμβαση επιτρέπει στα κράτη μέλη για να αγοράσουν επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις. Αυτές θα προστεθούν στις 600 δόσεις εμβολίων από την BioNTech / Pfizer και τις 460 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου από τη Moderna, καθώς και τα 400 εκατομμύρια από το AstraZeneca.

Με βάση τη θετική γνώμη του EMA, η Κομισιόν επαλήθευσε όλα τα στοιχεία που υποστηρίζουν την άδεια κυκλοφορίας και ζήτησε τη γνώμη των κρατών μελών πριν από τη χορήγηση της άδειας κυκλοφορίας υπό όρους.

Εμβόλιο Janssen: Σε ποιους θα χορηγηθεί – Πώς δρα

Το εμβόλιο Janssen θα χορηγηθεί σε μία δόση σε ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω για την πρόληψη του Covid-19.

Το εμβόλιο βασίζεται σε έναν αδενοϊό, έναν ακίνδυνο ιό που παραδίδει τις «οδηγίες» για τον ιό. Αυτό επιτρέπει στα κύτταρα του ίδιου του σώματος να «συνδέουν» την πρωτεΐνη που είναι μοναδική στον ιό που προκαλεί τον κορωνοϊό. Το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου αναγνωρίζει ότι αυτή η μοναδική πρωτεΐνη δεν πρέπει να βρίσκεται στο σώμα και ανταποκρίνεται παράγοντας φυσικές άμυνες κατά της μόλυνσης. Ο αδενοϊός στο εμβόλιο δε μπορεί να αναπαραχθεί και δεν προκαλεί ασθένεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top